Hideg kapros csirkemell leves
sponsored links
Két hete, hogy valahol porosodik a laptopom. Ez idõ alatt nagyon sok minden történt velünk. Sikeresen elköltöztünk a saját otthonunkban és végre akkora konyhám van, hogy az ebédlõ asztal és még Emma járókája is elfér benne. Külön spájzom, óriási hûtõszekrény és fagyasztószekrény áll rendelkezésemre. Persze a konyhába van még mit pótolni, meg vannak elképzeléseim, de azt hiszem szép lassan majd meg lesz minden. Egy héten keresztül pakoltunk, takarítottunk és kerestük a helyünket, de most már azt hiszem helyre állt minden. Elsõ délutánom, amikor végre van egy kis idõm arra, hogy megírjak egy posztot. Pedig rengeteg recept van a tarsolyomban, de egyszerûen még levegõt venni is alig volt idõm. Költözés közben még a lekvár és a befõzésrõl sem akartam lemaradni. Tehát Emma járókát kapott, amit még szoknunk kell, jelen pillanatban 15 perc a rekord, illetve elkezdtük a hozzátáplálást, ugyanis 7-én betöltötte a 6 hónapot. Te jó ég! Eltelt fél év! Mintha tegnap jöttünk volna haza kórházból. El sem tudom hinni. Egyébként büszke vagyok rá, mert nem viselte meg a költözés és az új helyet is egybõl megszokta, pedig egy kicsit izgultam. Kapott egy szép nagy babarózsaszín szobát, ami csak az Övé! Azt gondolom, minden kerek az életemben, ennél többet nem is kívánhatnék! :)
Ebben a kánikulában nem sok kedvünk van fõzni, ráadásul nekem idõm sem volt mostanában, csak valami gyorsat. Egy hétig bolti kenyeret ettünk, tesztelgettem, de egyik sem volt az igazi.
Szóval, ha nem akarunk még nagyobb hõséget otthon, akkor készítsünk egy gyors levest, amit ráadásul behûtve fogyaszthatunk.
Hideg kapros csirkemell leves
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
3 evõkanál olívaolaj
só
frissen õrölt bors
1 liter kefir
3 dl víz
1 csokor aprított petrezselyem
1 csokor aprított kapor
1/2 kígyóuborka
2-3 paradicsom
õrölt fehér bors
só
Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. A sült csirkemellet, a zöldségeket és az aprított fûszernövényeket a kefírhez adjuk, majd vízzel hígítjuk ízlés szerint. Végül sóval és fehérborssal ízesítjük. Jól behûtve tálaljuk!
Ebben a kánikulában nem sok kedvünk van fõzni, ráadásul nekem idõm sem volt mostanában, csak valami gyorsat. Egy hétig bolti kenyeret ettünk, tesztelgettem, de egyik sem volt az igazi.
Szóval, ha nem akarunk még nagyobb hõséget otthon, akkor készítsünk egy gyors levest, amit ráadásul behûtve fogyaszthatunk.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
3 evõkanál olívaolaj
só
frissen õrölt bors
1 liter kefir
3 dl víz
1 csokor aprított petrezselyem
1 csokor aprított kapor
1/2 kígyóuborka
2-3 paradicsom
õrölt fehér bors
só
Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. A sült csirkemellet, a zöldségeket és az aprított fûszernövényeket a kefírhez adjuk, majd vízzel hígítjuk ízlés szerint. Végül sóval és fehérborssal ízesítjük. Jól behûtve tálaljuk!