Hideg halpástétom, balzsamecetes rukkolával, citromos-mézes-mazsolás kapribogyóraguval
sponsored links
HOZZÁVALÓK (6 személyre):
pástétomhoz:
50 dkg hal (fogas, lazac vegyesen)
2 db egész tojás
5 dkg liszt
2 db fõtt tojás fehérjéje (apró darabokra vágva)
5 dkg kapribogyó (átvágva)
só, fehérbors
1 csomag petrezselyemzöld
1 db citrom leve
1 liter fûszeres alapléhez:
0,05 vaj, 2 karika citrom, 1 dl fehérbor, 1 db babérlevél, 5 szem egész bors, 0,10 gomba
raguhoz:
0,05 kapribogyó
1 dl fehérborban áztatott 0,05 mazsola
1 evõkanál mustár
2 evõkanál nádcukor
6 evõkanál olívaolaj
1 teáskanál borecet
1 db citrom leve
1 csomag petrezselyemzöld
Tálaláshoz:
0,10 rukkola saláta
3 evõkanál balzsamecet
ELKÉSZÍTÉS:
1. A halakat a forrásban lévõ fûszeres alaplében 3-5 percig fõzzük
2. Mikor a halunk megfõtt, kivesszük a lébõl és kiterítjük, hogy jól kihûljön.
3. Ezután lazán nagyobb darabokra tördeljük és összekeverjük a fûszerekkel, a liszttel, az egész tojással és az apróra vágott fõtt tojásfehérjével.
4. A formát kibéleljük fóliával és a bekevert pástétomot belerakjuk. 70 percen keresztül 85 fokos sütõben készre pároljuk.
5. Tálaláskor a kihûlt és felszeletelt pástétomot a balzsamecettel meglocsolt rukkola levelekre tálaljuk és körbeöntjük a raguval.
Foodafok