Hideg eperkrém leves
sponsored links
Hozzávalók:
30 dkg eper
2 kis poharas epres joghurt
1 dl tejszín
1-2 ek. méz ízlés szerint
pár csepp citromlé
Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, és pár szemet félre teszünk a díszítéshez. A többit egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzá kanalazzuk a joghurtot, a tejszínt és ízlés szerint a mézet. Pár csepp citromlé is mehet bele. Habverõvel simára kavarjuk. A félretett eperszemeket belekockázzuk, s ha van, pár citromfû levéllel díszítjük. Azonnal fogyasztható. Akinek esetleg túl sûrû, az nyugodtan higíthatja még kevés tejszínnel vagy tejjel.
Ma délelõtt gyönyörû epret vettünk a piacon. Lédús, édes és vöröslõ szemeket. Magunknak gombalevest készítek, de Bence kedvéért összedobtam ezt a könnyû kis eperkrém levest, ami amilyen gyorsan elkészíthetõ, olyan finom!
30 dkg eper
2 kis poharas epres joghurt
1 dl tejszín
1-2 ek. méz ízlés szerint
pár csepp citromlé
Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, és pár szemet félre teszünk a díszítéshez. A többit egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzá kanalazzuk a joghurtot, a tejszínt és ízlés szerint a mézet. Pár csepp citromlé is mehet bele. Habverõvel simára kavarjuk. A félretett eperszemeket belekockázzuk, s ha van, pár citromfû levéllel díszítjük. Azonnal fogyasztható. Akinek esetleg túl sûrû, az nyugodtan higíthatja még kevés tejszínnel vagy tejjel.
Ma délelõtt gyönyörû epret vettünk a piacon. Lédús, édes és vöröslõ szemeket. Magunknak gombalevest készítek, de Bence kedvéért összedobtam ezt a könnyû kis eperkrém levest, ami amilyen gyorsan elkészíthetõ, olyan finom!