HIDEG CURRYS CSIRKESALÁTA

2012-06-06

sponsored links


Elõször is azzal kezdem, hogy ennek a finomságnak az angol neve "Coronation chicken", vagyis koronázási csirke. De ez elég sután hangzik magyarul, így átneveztem egy kicsit.
Azt biztosan mindenki tudja, hogy ez  a hétvége Angliában a Jubilee Weekend jegyében telt, vagyis  Erzsébet királynõ megkoronázásnak 60. évfordulóját ünnepelték. 1952-ben amikor trónra került ezt az ebédet készítette Constance Spry. Az étel nagy elõnye volt, hogy elõre elkészíthetõ és sok ember jóllakik vele. Akkoriban még a curry, mint fûszer és a csirke kombinációja rendkívûl egzotikusnak számított, nem úgy mint napjainkban. Megmondom õszintén, hogy sokszor elolvastam ám a receptet, nem igazán értettem meg elsõre mi is ebben az új és királyi. De valahogy úgy gondoltam, ha a királyi tanács 60 évvel ezelõtt jóváhagyta,  nekem is muszáj kipróbálnom. 
Nem bántam meg! Nem hiába maradt fenn 60 éven keresztül a recept, és készítik el minden kerek évfordulón. Azóta persze már többféle variációja is terítékre került, például joghurttal, chutneyval, gyömbérrel, limemal vagy friss mangóval. De ez az alábbi recept az eredeti, amit természetesen mindenki saját maga tovább variálhat. És még egy nagyszerû dolog van a receptben: végre megoldás arra, hogy mit csináljunk a maradék grillcsirkével, sültcsirkével, grillezett csirkemellel, vagyis minden maradék sült csirke falattal. Ezt!

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 egész közepes méretû sült csirke vagy grilccsirke
3 db salotta vagy 1 közepes méretû vöröshagyma ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2012/06/hi...

sponsored links

Keres?s