Hideg csokoládés-aszalt gyümölcsös desszert.
sponsored links
Hétvége, szikrázó napsütés, végre itt a nyár!!!!! Sütéshez semmi kedvem, de még idõm sem nagyon volt, viszont valami ebéd utáni desszertet mindenképpen szeretem volna összehozni. Már jó régen pakolgattam ezt a receptet, még a Tv-Paprika valamelyik adásában láttam, de már fogalmam nincs melyikben. Tehát eddig még nem volt rá alkalmam hogy elkészítsem, mert vagy éppen süteményt sütöttem, vagy olyan hideg volt, hogy nem lett volna valami jó ötlet elkészíteni. Viszont most itt a kánikula és fagylalt helyett, ezt a finomságot tálalom fel desszertként. Nagyon egyszerû az elkészítése, és páróra fagyasztóban eltöltött idõ után, már lehet is kanalazni. A fagyasztóba hosszabb ideig is eltartható, így nagyobb adagot is lehet készíteni belõle, és bármikor kedvet kapunk hozzá, csak elõkel venni, és már lehet is fogyasztani.
1 tábla csokoládé (70%-os)
2 dl tej
1 db tojás
10 dk vaj
2-3 ek méz
4-5 db habcsók
10 Gyõri Édes keksz
mazsola
aszalt áfonya (v. meggy, sárgabarack...)
2 dl tej
1 db tojás
10 dk vaj
2-3 ek méz
4-5 db habcsók
10 Gyõri Édes keksz
mazsola
aszalt áfonya (v. meggy, sárgabarack...)
Egy tálba beletördelni a csokoládét, hozzáadni a vajat, a mézet, a tejet és gõzfürdõ fölött állandó kevergetés mellett felolvasztani.
Ezután levenni a gõzrõl és kevergetve kihûteni. Ha már éppen csak langyos...