Heti menü 2017. 14. hét

2017-04-09

sponsored links

A múlt hét végérõl lemaradt a vasárnap.
Akkor a füstölt csülök fõzõlevében lencselevest fõztem, annyit, hogy két napra is elég legyen. Zöldségekkel, pár szeletke kolbásszal, paprikás rántással  és kevés apró tésztával nagyon finom volt.

A második fogás a maradék csülök felhasználásával készült csülkös-tojásos-tejfölös-sajtos sült tészta volt. (A maradék csülköt egészen apróra vágtam, és kissé megpirítottam, majd összekevertem a megfõzött szarvacska tésztával. Kiolajozott tepsibe simítottam, 3 nyers tojást összeturmixoltam 4 púpos evõkanál 20 %-os tejföllel meg pici sóval, ezzel a habarékkal nyakon öntöttem a csülkös tésztát. A tetejére is tejfölt kentem, megszórtam durvára reszelt sajttal, és szép aranybarnára sütöttem.)
Ezekrõl nem készült kép.

Hétfõ:
Lencseleves, csülkös tészta - ezt csak én ettem.
Körözött apróra vágott friss zöldségekkel: retekkel, uborkával, póréhagymával - a gyerekeknek inkább a friss tavaszi zöldségek tetszettek.

Kedd:
Gombakrémleves pirított kenyérkockákkal


Fûszeres, ropogós bõrû csirkecombfilé vele sült tepsiskrumplival


 Almás-kandírozott narancshéjas muffin - mert szeretjük ?



Szerda:
Gombakrémleves elõzõ napról


Bakonyi csirkecombfilé tésztával



Csütörtök:
Szüleimtõl kapott 6 galambból galambleves cérnametélttel



Levesben fõtt galambhús fõtt burgonyával, paradicsomszósszal


Péntek:
Kései reggeli-korai ebéd: Szalonnás-tojásos tészta - a szerdai tészta maradékából



Vacsora:
Galambleves cérnametélttel elõzõ napról - errõl nem készült kép
Közkívánatra: krumplis-szalámis-kolbászos pogácsa - a tegnapi maradék fõtt krumpli felhasználásával 26 db + 6 db a "potyadékból"



Szombat: 
Nem fõztem, csak egy csomag szarvacska tésztát.
Volt még galambleves, és bakonyi csirkemomb. Azokat jó alaposan felforraltam, és a frissen  fõtt tésztával tálaltam.

Vasárnap:
Gyros csirkemellbõl (fokhagyma granulátummal, õrölt borssal és szárított oregánóval fûszereztem) sültkrumplival, szeletelt paradicsommal és uborkával, "tzatziki" öntettel (5 ek. 20 %-os tejföl, 4 ek. majonéz, kevés mustár, só, bors, fokhagyma granulátum)


Vaníliapudingos-túrós rolád
(6 tojásos piskótalap, a krémhez 4 dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 5-6 evõkanál cukor, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 kupica narancsszörp - A pudingport használati utasítás szerint megfõztem, amikor kihûlt összeturmixoltam a túróval és narancsszörppel)

 

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2017/04/heti-menu...

sponsored links

Keres?s