Heti Hármas: Konda Brigi, Mangódesszert, Libarillette

2012-02-27

sponsored links


Minden hétfõn egy-egy hét három legemlékezetesebb gasztronómiai élményét szeretném itt megosztani. Néha étterem, néha recept, vagy valami teljesen más, természetesen a gasztronómiához kapcsolódóan. A héten egy tányér, egy desszert és egy éttermi fogás.


Mind a blogból mind a könyveimbõl azt hiszem elég egyértelmû, hogy tálalásban leginkább a fehér tányérokat részesítem elõnyben, egyrészt, mert nekem ez tetszik, másrészt, mert szerintem ezeken tud legjobban elõtérbe kerülni maga az étel. Egy aktuális nagy munkám során azonban(részletek hamarosan) nem az én személyes ízlésemet kellett megjeleníteni, hanem egy adott téma szellemiségét. Ehhez pedig sokkal jobban passzoltak a sötét és színes tálalóeszközök. Konda Brigi keramikussal már régebben is kapcsolatban voltam, akkor azonban valahogy még nem jött el az ideje az õ tányérjainak. Most viszont igen. Nézzétek csak, milyen szépek! Ennyit a fehér tányérokról... A képen is az õ munkája.

2.  Mangóvaníliás-fehércsokoládés joghurtöntettel (a képen)

Ferran Adria  TheFamily Meal címû könyvérõl már tettem említést, az ajánlóban arra is utaltam,hogy leginkább a desszertes receptek tetszenek benne, ugyanis mind egyszerû,mégis mutat valami újat. Ez a könnyû, üde mangós édesség pont ilyen.

2 személyre feszeletelünk egy mangót. Vízgõz fölött felmelegítünk 5dkg fehércsokoládét. Levesszük a tûzrõl,kissé lehûtjük (csak annyira, hogy ne legyen tûzforró), majd kézi habverõvel hozzákeverünk 12dkg natúr joghurtot és fél vanília kikapart magjait (ez nincs az eredeti receptben). A mangóra kanalazzuk, majd meghintjük  ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/02/h...

sponsored links

Keres?s