Herõce, Édesanyám nyomán...
sponsored links
Az utolsó darab majszolása közben, emlékeztetett a Férjem, hogy hát igazából, Õ, legislegjobban, azt a ropogóst szereti, emlékszem? ugye tudom?
Tudtam, csak Õ nem tudta, hogy Édesanyámmal annak a receptjét sosem írtuk le.
Mindig azt mondta: " Ó annak ( vagy ennek ) nincs receptje, úgy is látod... "
Igaz Anyám idejében, igen sokszor sütöttem ( segítettem Neki ) de mindig Õ gyúrta be.
Viszont tudtam mit tett bele, csak a mennyiségeket nem, igaz azt lehet, Õ sem tudta volna megmondani, hisz mindig érzésre készítette.
Azt is mondta, " ha beleteszed amit kell és hozzáadod magad, az rossz nem lehet "
Hát Õ tudott, az biztos.
( Elárulom, hogy én magam is így sütöttem, fõztem, csupán 2 éve vettem mérleget, amikor macaron sütésre adtam a fejem. Igaz volt/van egy mérõpoharam akivel jól kijöttünk, akarom mondani jól " kimértünk ". Pontos mérést, a blog írása óta folytatok. Soha semmit nem dobtam ki azért, mert nem sikerült. Ma is sok mindent érzésre készítek, csak azt mérem pontosan, amit ide is írok. )
A sûrített tej ( is ) Anyám ötlete volt, persze amikor már lehetett kapni.
Tehát kipakoltam a hozzávalókat és mérlegeltem. Végül, így állítottam össze a tésztát.
Herõce
300 gr finomliszt
3 tojássárgája
2 ek rum
csipet tengerisó ...