Hernyó kifli
sponsored links
Ezt az ötletes formázást külföldi gasztro oldalakon láttam, talán elõször nála. Azóta persze sok hazai blogon is felbukkant már különbözõ tésztákkal, töltelékekkel. A hernyó kiflinek a kisfiam nevezte el.
Nagyon egyszerû és mutatós. Lehet sós és lehet édes változatban is készíteni. Az édeshez én kalácstésztát állítanék össze, és dió tölteléket kennék rá, méghozzá olyat, amiben a dió felvert tojásfehérjébe van forgatva.
Ez most egy egyszerû, gyors sós változat, a fiam által legjobban kedvelt sajtos-sonkás töltelékkel. A sonkára egy szelet füstölt sajtot tettem, a felvágott részre pedig reszelt sajtot, mert úgy gondoltam, jól fog mutatni ahogy a réseken kifolyik, majd pirosra sül a sajt.
Hozzávaló:
- 50 dkg liszt
- 2 tk. só
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz ...