Hernyó kifli

2011-12-03

sponsored links


Ezt az ötletes formázást külföldi gasztro oldalakon láttam, talán elõször nála. Azóta persze sok hazai blogon is felbukkant már különbözõ tésztákkal, töltelékekkel. A hernyó kiflinek a kisfiam nevezte el.
Nagyon egyszerû és mutatós. Lehet sós és lehet édes változatban is készíteni. Az édeshez én kalácstésztát állítanék össze, és dió tölteléket kennék rá, méghozzá olyat, amiben a dió felvert tojásfehérjébe van forgatva.
Ez most egy egyszerû, gyors sós változat, a fiam által legjobban kedvelt sajtos-sonkás töltelékkel. A sonkára egy szelet füstölt sajtot tettem, a felvágott részre pedig reszelt sajtot, mert úgy gondoltam, jól fog mutatni ahogy a réseken kifolyik, majd pirosra sül a sajt.

Hozzávaló:


  • 50 dkg liszt
  • 2 tk. só
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2011/12/he...

sponsored links

Keres?s