Hermelín v bramboráku, avagy végre a hemelinnek is lesz bundája

2011-11-02

sponsored links


Ahoj!
Ismét itthon. Ismét cseh behatás a konyhában. A hosszúra nyúlt hétvégét újra a cseheknél töltöttük.
Ezúttal egy sajtos tócsnis receptet hoztam. Az egyik étteremben ettem a fent nevezett fogást, az ismeretlen eredetû húsmentes napokra való tekintettel.
Na de mi is az a hermelín? Nem az az aranyos állat (bár ahogy összeraktam van hozzá köze), hanem sajt. A camembert-hez hasonló külsõ, de annál lágyabb, jobban kezelhetõ belsõt takar. Íze nem markáns mégis jellegzetes. Ennél fogva sokféleképpen felhasználható. Talán ez a második leggyakrabban elkészített sajtféle a kvargli után (de ez csak az én meglátásom).
A hermelín gyakori sörkorcsolya hagymás, borsos pácban, de rántva sem ritka. Ez a tócsniba csomagolt változat a krumplis különlegességekhez tartozik.
Mivel a technológia nem állt rendelkezésre csak az alapanyag, és elõbb készítettük el, mint utána olvastunk volna, sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Azóta kiderült, hogyan is készítik valójában. A cseh nyelvet az igen vicces gugli fordítóval fejtettem meg, nagy könnyes nevetések közepette.
Mindenkinek okulásul leírom én hogyan oldottam meg és õk hogyan csinálják :)
Hozzávalók 2 személyre: ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/11/herme...

sponsored links

Keres?s