Hercegnõ torta, vagy Hello Kitty torta II. (tej- és tojásmentes), és a 3. szülinap

2011-09-19

sponsored links


Hála a jó égnek, bármennyire is stabilan tartotta magát, lassan a hercegnõk elkezdték lenyomni Hello Kittyt a dobogó tetejérõl...:-)) (na jó, önmagában Hello Kitty is aranyos, csak kicsit túl sok volt belõle az elmúlt 1 évben:-).
Noha már egy éve, a második szülinap óta azt hallgattuk, hogy "majd amikor megyek óvodába, Hello Kittyt tortát viszek!", idén egy spanyolcsavarral bekerültek a képbe a balerinák, hercegnõk.:-) Na, Kittyke azért nem tûnt el teljesen, a végsõ megállapodás az volt, hogy az itthoni buliba készüljön hercegnõs, az óvodaiba pedig mégis csak Hello Kitty.:-))

Az elmúlt évek egyik legfõbb tapasztalata nálunk az volt, hogy az ünnepelt gyerek a legtöbbször a formát, és a díszítést pontozza, magát a tortát nem túl sûrûn eszi...:-) Illetve a marcipánt ezerrel! A Kicsinél nálunk is nagy marcipán-imádat van mostanság - meg ha már édes, akkor azt én is jobban el bírom viselni, mint a fondantot-, úgyhogy a borítás adta magát. 
Belül a szokásos piskótát sütöttem meg, most annyi csavarral, hogy Mónika ötlete alapján kombináltam a kakaós és a sima piskótát. Utóbbit vendégeknek idén már leginkább 100% fehér bio liszttel sütöm, mert így érdekes módon mindig elfogy (...), a csokisnál szoktam "csalni".:-)
A töltelék eperlekvár, csokis és vaníliás puding volt. És a vendégek szerint nagyon finomra sikeredett (el is fogyott), a gyerekek ...

Folytats a blogon ... www.vegagyerek.hu/2011/09/hercegno-to...

sponsored links

Keres?s