Hentestokány? Vagy valami olyasmi

2011-09-29

sponsored links

Elsõ munkahelyem jut róla eszembe. Van egy kis "menza" a Késmárk utcában, oda jártunk mindig ebédelni. Az öreg fõszakács egész jól fõzött bár néha megremeghetett a keze, amitõl az étel kissé zsíros, olajos, túl fûszeres lett.
De nemis ez a lényeg. Ott ettem mindig hentestokányt. Ez volt az az étel, ami többé-kevésbé az ehetõ és olcsó metszetét jelentette számomra. 2005-ben aztán odébb álltam, azóta aszthiszem nem is ettem csak talán egyszer, de az nem hentes volt.
Hát most eljött ennek is az ideje.
Bár nemtudom mitõl hentes, talán az egyik jól beazonosítható összetevõ ami a tokányt hentessé teszi az a csemegeuborka lehet. Aztán lehet rosszul tévedek, de ettõl még mondjuk nem lett rossz.
 
Kellbele (4 adag):
 
50 dkg sertéscomb, csíkokra vágva,
15-20 dkg csiperkegomba, negyedekre, nyolcadokra vágva,
20 dkg csemege uborka, felkarikázva,
5 dkg baconszalonna, vékony csíkokra vágva ...

Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2011/09/29/hentesto...

sponsored links

Keres?s