Hentestokány
sponsored links
Szeretjük a szaftos ételeket. Borosan, majorannásan szoktam fõzni tokányokat , ez most új volt. A Mindmegette oldalról van a recept.
Hozzávalók : 50 dkg sertéscomb
egy nagyobb vöröshagyma
10 dkg szalonna
10 dkg füstölt sonka
3 gerezd fokhagyma
2-3 csemege savanyú uborka
1 evõkanál sürített paradicsom
só, bors
kiskanál liszt
A szalonnát kockára vágjuk és elkezdjük sütni. Amikor kiengedi a zsírját rádobjuk az apróra vágott hagymát, az össze zúzott fokhagymát és együtt sütjük , fonnyasztjuk tovább. Ha eléggé megfonnyadt, rátesszük a csíkokra vágott húst, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a paradicsomot is és fedõ alatt kis lángon pároljuk.
Ha félig megpuhult a csíkokra vágott sonka is mehet bele.
Mikor teljesen puha, egy kiskanálka liszttel behabarjuk, és hozzá keverjük a szintén csíkokra vágott uborkát és kész is van.
Körete lehet sült krumpli, krokett, rizs, tészta, ki mit szeret.
Karajból csináltam, nem tetszett, szálkás maradt a hús, és legközelebb a paradicsomot is kihagyom. Ezektõl eltekintve finom volt, ajánlom mindenkinek jó szívvel.