Hello tavasz!
sponsored links
A tavasz kezdetét nem nehéz megállapítani, pl. melegebb van, mint télen, zöldellni kezdenek a növények, már csak rajtad van télikabát...stb. Ja, és lehet medvehagymát kapni! A medvehagyma szezon véresen komoly, és minden egyes napját ki kell használni. Szerencsére egy csokor 2 fõnek elég sokáig kitart, de aki több embernek fõz, az akár szedhet is egy csomó helyen az országban, akár szervezett medvehagyma-szedõ túrákon is. A hétvégén mi is elmegyünk egy ilyen túrára, és annyi medvehagymát fogok szedni, amennyit tuti nem bírunk megenni!
Imádom a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, imádok lecsapni rájuk a zöldségesnél. A tavaszt egyelõre nem igazán tudom kiélvezni, mert itthon fekszem lázasan, valami NASA által kifejlesztett überdurva ûrvírus fogságában, de a háziorvostól hazafelé bandukolva azért bekukkantottam egy zöldségeshez, és egész hazáig vigyorogtam kezemben a medvehagymával.
A szezont ezúttal egy pesto-val indítom, remélem nem csak finom lesz, de gyógyító is, hogy hétvégére tényleg profi medvehagyma szedõ lehessek.
Medvehagymás diópesto (hozzávalók - 4-6 fõre):
fél csokor medvehagyma
2 marék dió
3 ek olívaolaj
25 g reszelt parmezán ...