hello, Amsterdam, nice to meet you again
sponsored links
…és amikor végre megint beszerezhetõ 3 perc alatt minden szirszar bármilyen recepthez, meg elég jó halpultok vannak mindenhol, és idõnként zavarba jövök a zöldségkínálattól, a lakás nagyjából reggel 8-tól du. 4-ig úszik a fényben, sõt, a konyha is tökéletes méretû – na, akkor rájövök, hogy a konyhai létem robotgép, mixer és 5 köbméter fotóscucc nélkül puszta hiábavalóság.
ui. mondjuk egy pár alaptepsi se ártana. meg egy kés, ami nem bot. (bár ez kisebb probléma: a hollandoknál úgyis minden kapható megfõzve, megpucolva, felcsíkozva, felkarikázva, felkockázva és elõre megrágva összekeverve.)
és hát: hello, Amsterdam, nice to meet you again.
általában nem palacsintasütõben tálalok, de tényleg nincs semmi GASZTROFOTÓILAG értelmezhetõ tányér itt.
UPDATE: már van. Balázs kicsit forgatta a szemét. pedig az árukat meg se mondtam neki.
3 adag
Hozzávalók
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 cm gyömbér
- 2 ek szójaszósz
- 2 tk sambal olek
- 1 tk cukor
- 2 tk citromlé
- 25 dkg zacskózott vegyes kínai zöldkeverék (laposborsó, bambuszcsíra, pok choi, lilahagyma, kínai kel)
- 7.5 dkg zöldbab, megpárolva
- 1 nagy répa, julienne-re vágva
- 0.5 kaliforniai paprika, csíkozva
- 5 koktélparadicsom
- 1 zöldhagyma
- 0.5 chili
- uborka a dekorhoz
- petrezselyemzöld
- 30 dkg rizs
- fejenként 1 tükörtojás
- 1 marék földimogyoró
Know-how
- a rizst (basmati volt) elõzõ este megfõztem - valószínûleg ez fontos, eddig mindig friss rizzsel próbálkoztam, amibõl soha nem lett nasi goreng.
- a fokhagymát és a gyömbért hámozatlanul 15-20 percig 200 fokon sütöttem - a fokhagyma nagyon puha lett ennyi idõ alatt, a gyömbér kevésbé. megpucoltam õket és a paszta többi hozzávalójával együtt egy mixerben pürésítettem.
- a zöldbabot pár perc alatt megpároltam, majd rögtön hideg vízbe tettem (így szép zöld marad) - a kihûlt babokat félbevagdostam.
- a répával és kaliforniai paprikával megtolt kínai zöldségkeveréket kis olajon nagy lángon (GÁZTÛZHELY VAN!!!) pár perc alatt átpirítottam, rádobtam a negyedelt paradicsomaokat, ráöntöttem a pasztát, összeforgattam. hozzákevertem a hideg rizst, a darabolt zöldbabot, a felkarikázott zöldhagymát és a chilibõl ízlés szerint.
- a kiszedett rizsre ment még egy tükörtojás, a vékonyra szelt uborka, a durvára vágott petrezselyem és a mogyoró.
a csudás palacsintasütõ nyilván nem volt szériatartozék az új élettérben. se a kínai reklámújság, amit egy délutáni bóklászáson gyûjtöttem be – nem mintha a nasi gorengnek bármi köze lenne Kínához, de indonéz lapot szerintem még itt is bajos lenne felhajtani.