Hawashi

2012-09-14

sponsored links


Törökország után egy kicsit Egyiptom felé vesszük az irányt. Az egyik kedvenc receptes Facebook-os csoportomban esett szó nemrégiben errõl az ételrõl. Rögtön ráismertem, hogy ezt, illetve valami nagyon hasonlót ettem is nemrégiben egy marokkói családnál. Oda meg vissza voltam tõle, de a receptet persze elfelejtettem elkérni. Nagy szerencsémre most épp az ölembe pottyant, úgyhogy ma Keletre röppentünk...

Az egész dolog alapvetõen pofonegyszerû: fûszeres darált húsos töltelék arab kenyérbe töltve, sütõben megsütve.
Igen ám, de én miért is ne nehezítsem a saját helyzetemet ugye...mivel arab kenyér itt nincs, ezért magamnak kellett kreálni valami ahhoz hasonlót. Kaptam egy jó kis csapati receptet, így nekiálltam annak. Ennek elvileg sülés közben fel kellene púposodnia, ergo üregesednie, ami nálam kimaradt, így abból amolyan hawashi-csapati tekercsek születtek. Ám nem maradt ki az igazi hawashi-feeling sem: bolti pitába (az legalább tutira üreges) kanalaztam a töltelékbõl, megkentem egy kis vajjal, megszórtam némi fekete maggal (nigella sativa), majd beküldtem a sütõbe. Igaz, nem olyan volt, mint a marokkói változat, de ez is nagy kedvenc lett a béna csapatimmal együtt :)

CSAPATI


Hozzávalók (kb 25 db-hoz):
  • 4 csésze liszt
  • víz ...

Folytats a blogon ... afraasutode.blogspot.com/2012/09/hawa...

sponsored links

Keres?s