Hawashi
sponsored links
Az egész dolog alapvetõen pofonegyszerû: fûszeres darált húsos töltelék arab kenyérbe töltve, sütõben megsütve.
Igen ám, de én miért is ne nehezítsem a saját helyzetemet ugye...mivel arab kenyér itt nincs, ezért magamnak kellett kreálni valami ahhoz hasonlót. Kaptam egy jó kis csapati receptet, így nekiálltam annak. Ennek elvileg sülés közben fel kellene púposodnia, ergo üregesednie, ami nálam kimaradt, így abból amolyan hawashi-csapati tekercsek születtek. Ám nem maradt ki az igazi hawashi-feeling sem: bolti pitába (az legalább tutira üreges) kanalaztam a töltelékbõl, megkentem egy kis vajjal, megszórtam némi fekete maggal (nigella sativa), majd beküldtem a sütõbe. Igaz, nem olyan volt, mint a marokkói változat, de ez is nagy kedvenc lett a béna csapatimmal együtt :)
CSAPATI
Hozzávalók (kb 25 db-hoz):
- 4 csésze liszt
- só
- víz ...