Havasi gyopár
sponsored links
A Vidék íze magazinból néztem ki ezt a sütemény receptet és nem csalódtam.
Beigazolódót, ahogy a cikkben is írták, attól kezdve,
hogy valaki megkóstolja, ez lesz a kedvenc! :)
Hozzávalók:
A barna tésztáhgoz:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1/2 cs. sütõpor
1 ek. tejföl
1 ek. kakaó
A fehért tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg cukor
1 tojás
1/2 cs. sütõpor
3-4 ek. tejföl
Az összeállításhoz:
1/2 üveg baracklekvár
30 dkg dió(ez csökkenthetõ ;) )
A krémhez:
5 dl tej
3 púpos ek. liszt
15-20 dkg vaj
( az eredeti recept 30 dkg ír de Én nem szeretem túl zsírosan a krémeket)
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Összegyúrjuk a barna tésztát és a hûtõben egy órát pihentetjük.
Összeállítjuk a fehér tésztát is.
Három egyforma részre osztjuk.
Cipót formálunk belõlük, majd egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalára simítjuk.
Megkenjük lekvárral, megszórjuk a durvára vágott dióval,
majd ráreszeljük a barna tészta 1/3-át.
Ennek megfelelõen készítjük el mind három lapot.
Csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, majd sûrûre fõzzük a kétféle cukorral.
Amikor kihûlt, a puha vajjal habosra dolgozzuk.
A kisült lapokat megkenjük a vaníliás krémmel úgy, hogy a diós rész legyen felül.
Egy nap pihenõ után szeletelve tálaljuk :)