Havas télben melengetõ leves és kenyér
sponsored links
Amikor egész nap esik a hó, azt két dologért szeretem. Elõször is egész nap lehet fõzõcskézni, sütögetni, és finomabbnál finomabb fogásokat varázsolni az asztalra.
Másodszor pedig fõzés után, vagy másnap nagy sétákat lehet tenni a hóban, gyönyörködve a természetben, élvezni a frissen roppanó fehér havat a talpunk alatt, és mikor kifáradva, piros arccal hazaérünk, be lehet lapátolni a melengetõ finomságokat...
A havazás nálam mindig elhozza a kenyérsütést, hiszen ilyenkor van idõm bíbelõdni a kelesztéssel és a gyúrással, miközben leves és más rotyog a tûzhelyen...
Még egy fontos elõnye a havas napoknak, hogy a nagy hidegben bizony semmi, de semmi kedvem a sétán kívûl boltba rohangálni, így abból fõzök, ami itthon van, így keltve új életre néhány kamrában régóta szomorkodó hozzávalót.
Vöröslencse- sárgarépa- krémleves
Én is hasonlóan készítettem, álljon itt most magyarul is.
Ez egy nagyon finom, melegítõ, fûszeres, thai jellegû leves, elkészítésével felhasználható a polcon szomorkodó vöröslencse és az elfelejtett sárgarépák.
Hozzávalók
vöröslencse
3-4 sárgarépa
chiliszósz
õrölt kömény ...