Havanna torta

2017-06-15

sponsored links





Hozzávalók a piskótához:
2 db tojás
4 evõkanál hideg víz
A tojások súlyával megegyezõ liszt és cukor
1 csapott mokkáskanál sütõpor

1 evõkanál kakaópor

( Amikor a lisztet kimértük vegyünk vissza belõle egy evõkanálnyit,és adjunk hozzá egy evõkanál kakaóport! )


Sütéshez: 24 cm-es kerek tortaforma és méretre vágott szilikonos sütõpapír.

Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt.160 fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Mérjük meg az egész tojásokat és jegyezzük fel a súlyukat.
Üssük fel egy tálba. Adjuk hozzá a vizet és a tojások súlyával megegyezõ cukrot.
Egy gépi habverõvel verjük fel jó habosra. Akkor jó ha a masszánk selymes és kifehéredik.
Mérjük ki a tojások súlyával megegyezõ lisztet és vegyünk vissza belõle egy evõkanálnyit,majd keverjük össze a sütõporral és a kakaóporral.
Egy fakanál segítségével keverjük bele a tojásos masszába.
A tortaforma aljába vágjunk egy beleillõ szilikonos sütõpapírt és  öntsük bele a kész piskótatésztát.

 Tegyük be a sütõbe és süssük tûpróbáig.
Sütési idõ kb. 15-20 perc,de ez az idõ mindig függ a sütõ milyenségétõl.
Akkor jó,ha beleszúrunk egy hústût és amikor kihúzzuk akkor nem lesz ragacsos!
Ha ragacsos akkor süssük tovább.


Közben készítsük el a krémet.

Hozzávalók a tejszínes kakaós krémhez:
8 dl. habtejszín
8 dkg kristálycukor
6 dkg kakaópor
2 csomag expressz zselatin fixpor / 40 g.

Továbbá: 5-6 db banán, 2 evõkanál málnalekvár és 16 db málnaszem

Elkészítése:
A tejszínhabot forraljuk fel a cukorral,majd adjuk hozzá a kakaóport és újra forraljuk fel.
3- 4 órára de legjobb ha egy éjszakára hûtõbe tesszük.
Amikor teljesen lehûlt adjuk hozzá a zselatinport és verjük kemény habbá.

A torta összeállítása:
A piskótát vegyük ki a formából és húzzuk le róla a papírt.
Tegyük vissza a formába.
Kenjük meg lekvárral és tegyük rá a héjától megtisztított egész banánokat.
A piskótalap teljes felületét fedjék be a banánok!
Erre ráhalmozzuk a kakaós tejszínhab 3/4 -részét és elkenjük egyenletesen.
( Ne ijedjünk meg ha kissé folyós a krém mert a zselatintól megfog keményedni)
A maradék krémet egy kis tálba eltesszük késõbbre.
A betöltött tortát a hûtõbe tesszük legalább 4 órára dermedni,majd levesszük róla a tortaformát és a maradék krém egy részével bevonjuk az oldalát.
Egy tortatányérra tesszük és a megmaradt krémet egy csillagcsöves habzsákba töltjük és 16 habrózsát nyomunk a szélére. Mindegyik habrózsára egy-egy málnaszemet teszünk.
Vízbe mártott késsel szeleteljük.



 Egy jó tanács!
Könnyen elkészíthetõ torta,viszont egy kicsit idõigényes mire szervírozni tudjuk.
Ezért én mindig este kezdem el a készítését.
Mégpedig, elkészítem a krémet és hûtõbe teszem egy éjszakára hûlni.
Másnap, megsütöm a piskótát és amikor kihûlt összetöltöm a leírt módon.
Ismét hûtõbe teszem egy éjszakára és harmad nap folytatom a torta bedíszítését és ekkor már szervírozhatóvá válik ez a finom torta.











Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/06/havanna...

sponsored links

Keres?s