Hatlapos krémes sütemény
sponsored links
Ezt a süteményt mi csak úgy emlegetjük, hogy "hatlapos" ami arra utal, hogy 6 lapot sütünk, amit finom krémmel töltünk. De van aki csak "szalakáli, vagy szalagárés" krémesnek hívja, mivel ez az egyik hozzávalója.
Évek óta sütöm ezt a süteményt, a család imádja, ünnep nem telhet el nélküle. Igaz, elsõ hallásra ijesztõ lehet, hogy hat lapot kell sütni hozzá, és persze, a tészta sütése közben áradó szúrós, szalmiákos szag sem kellemes, de nem kell megijedni, mert ha rutint szerzünk, már nem is találjuk annyira macerásnak. És a szag is csak addig tart, amíg sülnek a lapok. Megéri, mert a végeredmény kárpótol minket. Olyan süteményt kóstolhatunk, hogy örökre beleszeretünk ebbe a nem túl édes, enyhén karamelles-fahéjas csodába, ami szinte elolvad a szánkban, annyira puha és krémes.
Eleinte, sok különbözõ receptet próbáltam, aztán szokás szerint, kialakítottam a saját verziómat. Tudjátok, "ahány ház, annyi szokás" Ezért is osztom meg veletek.
Hozzávalók: 1 nagy gáztepsire való adag
60 dkg liszt + a nyújtáshoz
2 db tojás
12 dkg zsír
2 evõkanál tejföl
2 evõkanál cukor
2 evõkanál méz
1 csomag szalalkáli (tényleg így írják) ...