Hatlapos

2012-07-04

sponsored links


 Egy nagyon finom süteményt hoztam, ma van a férjem szülinapja és azt kérte,hogy neki nem kell torta,inkább ezt a finom süteményt készítsem el neki,a recept egy idõs nénitõl származik,nagyon féltve õrzött recept volt ez neki,de végül is kiadta a féltve õrzött titkot :-). A krém teszi legfõképpen különlegessé,az is a zamatkávétól lesz olyan amilyen,(készítettem már más kávéval,de meg sem közelítette )meg a máz a tetején,így együtt nagyon nagyon finom :-)
Elõször a krémet készítem el.A tejet,15dkg cukrot,vaníliás cukrot,a vaníliát ,a rámát,és a lisztet egy vastag aljú edényben felkészítjük,jól összekeverjük,közben 0,5 l vizet felforraljuk, a zamat kávét leforrázzuk vele,hagyjuk egy pár percet,azután leszûrjük a kávét, a porcukrot megpirítjuk ,majd a leszûrt kávéval felöntjük,( vigyázzunk mert amikor beleöntjük a kávét elkezdd kifutni,úgyhogy apránként adagoljuk hozzá )és kevergetjük amíg a cukor teljesen felolvad,ha a cukor felolvadt,hozzáöntjük az edényben elõkészített tejes masszához és sûrû krémmé fõzzük,ha megfõztük, lehûtjük,és ezzel töltjük a lapokat.

Krém:
1,5 l tej
15dkg cukor
1cs vaníliás cukor
1ek vanília kivonat ...

Folytats a blogon ... ditta84.blogspot.com/2012/07/hatlapos...

sponsored links

Keres?s