Hatlapos csokis sütemény
sponsored links
Tegnap elmentünk vásárolni a Spar-ba. Gyors léptekkel elhaladtam a süteményes pult mellett és közben rutinosan el is fordítottam a fejemet, nehogy elcsábuljak. Észrevettem, hogy férj eltûnt mellõlem. Visszanézek, hát látom, hogy a süteményes pultot nézi sóvárogva, mint egy gyerek. Amikor odaértem hozzá, egy sóhaj hagyta el az ajkát: "nézd milyen jól néz ki az a hatlapos süti!" Hiába bíztattam, hogy vegyen magának néhány szeletet, nem volt rá hajlandó. Miután hazaértünk, odament a dugicsokis fiókomhoz (még jó, hogy az öcsémtõl kaptam karácsonyra vagy 2 kg csokit), és elmajszolt néhány kockát. Úgy éreztem, hogy itt tényleg sürgõs beavatkozásra van szükség. A hat lapos sütemény elkészítése nemcsak azért tûnt jó ötletnek, mert a férj azt kívánta meg, hanem azért is, mert elég sokáig eltartható és az idõ elõrehaladtával csak egyre finomabb lesz. Így pont ideális az olyan férjek számára, akik naponta csak egy szelet sütit kívánnak, nem többet. (Merthogy õ nem jár ám rá a süteményekre. Lehet az akár a világ legfinomabb sütije, õ akkor is naponta egyszer és maximum egy szeletet eszik!)
Egyetlen dolog zavart csak, hogy ez a sütemény eredetileg szalakálival készül, márpedig én ilyen mérget nem vagyok hajlandó beletenni az ételbe. Tehát a szalakálit sütõporra cseréltem, de így is tökéletesen sikerültek a lapok. Legközelebb ...