Hasznos alapok: Kamillás kajszi semifreddo szedres macaronnal

2012-07-21

sponsored links



Ma pedig megtanulunk pâté - bombe-ot csinálni. Ijesztõen hangzik? Talán. Viszont ha ezt kipipálod, már egy  lépés sem választ el attól, hogy reprodukáld azokat a gyönyörû, mousse alapú süteményeket, amilyeneket a francia cukrászdákban látsz. 
A pâté - bombe elkészítésének kétféle módját ismerem, az egyikrõl részletes leírást, fázisfotókkal itt találsz. Én most a másikat használtam. Mindkét esetben arra megy ki a játék, hogy a tojássárga és a cukorszirup elegyébõl valami elmondhatatlanul lágy, könnyû habot kapjál. 
A nyárra való tekintettel ez most jeges lett, de ha te télen állsz neki, érdemes egy kis zselatinnal mousse-ként tálalni inkább. 

Kamillás kajszi semifreddo szedres macaronnal

A macaronhoz: 
Most ezt a tényleg pofonegyszerû Latsia-receptet használtam lila ételfestékkel a szokásos Pierre Hermé-féle helyett.
A szedertöltelékhez:
200 g szeder ...

Folytats a blogon ... edesem.blogspot.com/2012/07/hasznos-a...

sponsored links

Keres?s