Hasznos alapok: Kamillás kajszi semifreddo szedres macaronnal
sponsored links
Ma pedig megtanulunk pâté - bombe-ot csinálni. Ijesztõen hangzik? Talán. Viszont ha ezt kipipálod, már egy lépés sem választ el attól, hogy reprodukáld azokat a gyönyörû, mousse alapú süteményeket, amilyeneket a francia cukrászdákban látsz.
A pâté - bombe elkészítésének kétféle módját ismerem, az egyikrõl részletes leírást, fázisfotókkal itt találsz. Én most a másikat használtam. Mindkét esetben arra megy ki a játék, hogy a tojássárga és a cukorszirup elegyébõl valami elmondhatatlanul lágy, könnyû habot kapjál.
A nyárra való tekintettel ez most jeges lett, de ha te télen állsz neki, érdemes egy kis zselatinnal mousse-ként tálalni inkább.
Kamillás kajszi semifreddo szedres macaronnal
A macaronhoz:
Most ezt a tényleg pofonegyszerû Latsia-receptet használtam lila ételfestékkel a szokásos Pierre Hermé-féle helyett.
A szedertöltelékhez:
200 g szeder ...