hasaalja vagy oldalas ? nagyon egyszerû recept
sponsored links
végtelenül egyszerû receptet osztok meg. az idõ pénz, de mostanában leginkább alvás. kisbaba kis alvás, mondhatnám így is. szóval nincs sok idõ a konyhában pöszmögni és túl bonyolítani a dolgokat.
vagy oldalasból vagy hasaaljából készítem, mikor mennyi zsírra vágyom. most a hasaalja nyert bõrkével.
a húst darabolom, ha a hentes nem teszi meg, sózom, borsozom, serpenyõbe teszem, dobok hozzá néhány babérlevelet, jó pár darab fokhagyma gerezdet, ízléssel, mértékkel egész köménymagot és felöntöm vízzel, ne lepje el, úgy egy centire legyen. lefedem, párolom úgy egy órát kb, majd a fedõt leveszem, a maradék vizet is elfõzöm alóla. adok hozzá egy pár kanál zsírt és szépen megsütöm.
ezzel kész is. kenyér, krumpli, fröccs jár mellé.