Harrods finomságai Karácsonykor és a mindennapokban

2011-12-13

sponsored links


Ha már a karácsonyi rohanásban nem tudunk pikk-pakk elugrani egy mesés külföldi bevásárlása, akkor csak képzeletben vagyis az internet szövevényes szálain jussunk el. Erre ma az egyik legcsodálatosabb üzletet választottam. Ez a Londonban található Harrods üzletház, amely a világon az egyik legnevesebb luxusáruház. Mesés dekorációk, különleges ajándékok és sok-sok ínyencség lelõhelye. Az utóbbit (és az összes többit) meg is tekinthetitek a következõ linken: 
 
Harrods története: 
1834-ben (közel 177 éve) Charles Henry Harrod mindenfélét árusító zöldséges boltocskájával indult az egész történet. East Enden nyitotta az üzletet, amelynek kiemelkedõ terméke a különleges tea volt és nem a zamatos gyümölcs. Majd egyetlen helyiségbõl álló, nyugodtabb Kingsbridge-ben található üzletre cserélte Charles az eddigit. 3 fõs személyzettel indult a hely és 1880-ra már 100 fõs parfümöt, édességet és minden finomságot árusító vállalkozássá nõtte ki magát. Ekkor felvásárolták a környezõ üzleteket és így terjeszkedtek tovább.

A patinás üzlet vevõkörébe tartozott például Oscar Wilde, Sigmund Freud, Ronald Regen, Hitchcock... A Brit Királyi Család tagjai örömmel vásárolnak mindenfélét a Harrodsból. II. Erzsébet kifejezetten szereti az itt kapható élelmiszereket és ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2011/12/harr...

sponsored links

Keres?s