Harmadik hét: saláták hússal
sponsored links
Elérkezett a Floriol Testõr saláta versenyének harmadik egyben utolsó hete, ahol a húsos költemények versengenek egymással a Nagy salátakönyvbe való bejutásért.
VITAMINTÓL DUZZADÓ SALÁTA,
PÁCOLT PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
15 dkg sárgarépa
10 dkg tisztított zeller
1 db alma
1-2 ek. kapribogyó
1 db citrom leve
2 ek. mustár
2 ek. méz
római saláta
õrölt rozmaring
Floriol extra szûz olívaolaj (kb..0,5 dl)
bors, só
Én nem szoktam koldulni :) ááá, nem; de ide nyomhatnál egy lájkot a tetszik ez a sali. Kösziköszi
VITAMINTÓL DUZZADÓ SALÁTA,
PÁCOLT PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
15 dkg sárgarépa
10 dkg tisztított zeller
1 db alma
1-2 ek. kapribogyó
1 db citrom leve
2 ek. mustár
2 ek. méz
római saláta
õrölt rozmaring
Floriol extra szûz olívaolaj (kb..0,5 dl)
bors, só
A pulykamellet felcsíkozzuk, meghintjük õrölt rozmaringgal, borssal és a mustárral, alaposan betapicskoljuk, és egy-két órán át hûtõben érleljük.
A bepácolódott húscsíkokat kevéske forró olajon megpirítjuk és megsózzuk; tálalásig félretesszük. (A pirítás végen egy kis fehérborral vagy borecettel meglottyinthatjuk.)
A zöldségeket és az almát vékonyka csíkokra vagdossuk (julienne).
Az olívaolajat a citromlével és a mézzel, szép, bársonyos fényûre keverjük, sózzuk, borsozzuk; beleszórjuk a kapribogyót, a csíkozott zöldségeket és az almát, majd jól lehûtjük.
Tálaláskor finom, ropogós római salátát tépkedünk a tányérra, rátesszük a húscsíkokat, a tetejére pedig a mennyei hideg almás-zöldség salátát. Ha éppen akad egy-két levélke zeller zöldje bátran hintsük meg vele ezt a kis vitaminól duzzadó mannát :)
Én nem szoktam koldulni :) ááá, nem; de ide nyomhatnál egy lájkot a tetszik ez a sali. Kösziköszi