Harlekin pogácsa Aledától + Keresztlányunk ballagása
sponsored links
Elõször is mindenkitõl elnézést kérek, aki úgy érzi elhanyagolom, és keveset kommentelek, de ez egy darabig így is lesz egyéb elfoglaltságok miatt, de mindenkihez be szoktam nézni gyönyörködni az újabb alkotásokban! :)
Most egy olyan süteményt hozok amibõl már szerintem mindannyiunknak több száz lapul a fiókjában, mégpedig a Tõletek kinyomtatott "muszáj megsütnöm" sütemények egyikét! Aledánál láttam meg (nem az elsõ) áldozatomat, ezt a Harlekin pogácsát és nem sokat vártam vele. Már a fotóról elképzeltem az ízét, a finom roppanós habot ami a tetejét borítja, és nem csalódtam. Persze nem egy óriási különlegesség, de én szeretem az ilyen szolid sütiket. Az elkészítése kissé macerás, a lapok nyújtogatása nekem még problémás, és a tetején lévõ tojássárga hab sülés közben ezer felé folyt, nem gyõztem a sütõben kotorászni és felkanalazni, nehogy mindenre, amire nem kéne, teljesen ráégjen. Persze az össze lemászott habot behamiztam, mert ugye ne vesszen már kárba! :DD
Ne szegje senki kedvét a süti készítésének buktatói, mert még így is bátran ajánlom mindenkinek, sõt a rutinosabbak, a következtetéseket is levonhatják, mit csináltam rosszul, sõt jótanácsokat is elfogadok a bénázásom legközelebbi kiküszöbölésére!
Köszönöm Aleda újból a finom receptet!! :)
Köszönöm Aleda újból a finom receptet!! :)
Nem lettek olyan szép hibátlan szeletek, de a lényeg, hogy finom!
Hozzávalók a lapokhoz:
- 400 g liszt
- 200 g vaj
- 80 g cukor
- 4 evõkanál tejföl
- 2 tojás sárgája ...