Harira - Marokkó csodás ünnepi levese
sponsored links
Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok egy nagy leveses. Sokkal inkább fõétel & desszert esetleg ?csakadesszert? csaj, így egy levesnek óriásit kell szólnia ahhoz, hogy átlépje az ingerküszöböm. A harira pedig átlépte! De még hogy! Elmesélem, miként került a repertoáromba, jó?
?Szóval az úgy volt, hogy a minap elmentem egy pop-up vacsorára, ahol meghívott vendégként Nadia Zerouali fõzött lenyûgözõ, tradicionális marokkói ételeket. Nadia rettentõen szimpi, Hollandiában élõ szakácskönyv szerzõ és TV-s mûsorvezetõ, akinek fontosak a gyökerei és ezért zömében észak-afrikai arab konyhát visz. Aznap esti harirája pedig elbûvölt. A buli végén aztán, némi könyörgés árán meg is szereztem tõle pár receptet, de nem volt kérdés, hogy melyik lesz az a fogás, amit legelõször elkészítek majd.