Harcsapörkölt juhtúrós sztrapacskával
sponsored links
A sztrapacska az egyik nagy kedvencem. Sokszor volt nálunk gyerekkoromban, kétféle verzióban, káposztásan és juhtúrósan. Úgy vagyok ezzel, mint a körözöttel, csak juhtúróval tudom elképzelni, tehéntúróval egyszerûen nem finom. Ha káposztásan készül, akkor úgy kell a káposztát megcsinálni, mint a káposztás tésztánál. A lereszelt (vagy finomra metélt) káposztát besózzuk, majd ha a só megdolgozta, ami nagyjából negyed óra alatt megtörténik, akkor kicsavarjuk a levét. Kevés cukrot zsírban (vagy étolajon) karamellizálunk, beledobjuk a kinyomkodott káposztát és addig sütjük, amíg szép barna színe lesz és a káposzta megpuhul. A juhtúrós változatot sokkal könnyebb elkészíteni, de szerintem sokkal finomabb. A leírt recept nagyjából 2 adagra elegendõ. Íme.
Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
35 dkg krumpli
2 tojás
finomliszt
só
15 dkg juhtúró (friss bryndza) ...