Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával
sponsored links
Hétvégére hangolódva...
Egy könnyû, gyors és nagyon finom fogás, ne csak karácsonykor kerüljön hal az asztalra :-)
Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával
Elkészítési idõ: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 kg afrikai harcsafilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 tk õrölt fûszerpaprika
- só és bors
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- 1 ek étkezési keményítõ
A kapros-túrós galuskához:
- 50 dkg liszt
- 4 tojás
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 ek kacsazsír
- só és bors
- 50 dkg túró
A megolvasztott zsíron puhára pároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tûzrõl lehúzva meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük pici vízzel, s visszatesszük a tûzre.
Belekeverjük a 2x2 cm kockákra darabolt harcsát, élénk tûzön fehéredésig kevergetjük, majd kevés vizet aláöntve, fedõ alatt kb. 10-15 perc alatt puhára fõzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
A keményítõt elkeverjük kevés hideg vízzel és a tejszínnel, a paprikás halhúshoz keverjük, takaréklángon kiforraljuk. Ha kell, a kész étel ízét sóval, borssal korrigáljuk.
A galuskához elkeverjük a lisztben a tojásokat, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kaporral ízesítjük. Ha szükséges, apránként adjunk hozzá vizet, hogy közepesen kemény galuskatésztát kapjunk. Ne dolgozzuk ki túlságosan, mert kemény lesz a kész galuska!
Forró, sós vízbe szaggatjuk a tésztát, újraforrástól számítva 2-3 percig fõzzük, majd leszûrjük. Azon forrón összekeverjük kacsazsírral és túróval, majd a harcsapaprikás köreteként tálaljuk.