Harcsapaprikás...kapros,fokhagymás csuszával.
sponsored links
Nagy fõzõcskézek után vagyok én is.
Az afrikai harcsa kedvenc "alapanyagom".
Most paprikást készítettem,kapros ,fokhagymás csuszával-- változatban.
Variálható gombával--akkor ehhez a mennyiséghez 20 dg gomba is kell.
Az afrikai harcsa kedvenc "alapanyagom".
Most paprikást készítettem,kapros ,fokhagymás csuszával-- változatban.
Variálható gombával--akkor ehhez a mennyiséghez 20 dg gomba is kell.
Hozzávalók:
- 70 dg afrikai harcsafilé,csíkokra vágva
- 1 szelet+ 3 szelet házi füstölt szalonna kockázva
- 2 db hagyma kockázva
- 2+1 gerezd fokhagyma rezselve
- só,bors,pirospaprika,egy pötty oreganó
- 25 dg tépett csusza tészta
- 1 nagy tejföl
- 25 dg túró
- 1 doboz fõzõtejszín
- 1 kávéskanál liszt
- fél csokor friss kapor felvágva apróra
- olaj
A csíkokra vágott harcsát kicsit sózom,félreteszem.
1 szelet szalonnát kisütöm,hagymát adok hozzá,fokhagymát,pirospaprikát,
pörköltalapot készítek.
Felöntöm egy bögre vízzel,lassú tûzön kicsit fõzöm,hogy a hagyma puhuljon.
A halat beleteszem,pár percet rottyantom, tejszínnel,liszttel sûrítem.
Ízesítem,sóval,borssal,oregánóval.
A tésztát sós,olajos vízben puhára fõzöm,leszûröm.
A 3 szelet szalonnát ,szintén kisütöm.Kiszedem.A zsír felével a tejfölt elkeverem,
ráteszem a tésztát,fokhagymát,kaprot,sót,borsot,túrót,és a szalonna felét.
Összekeverem.Jénaiba vagy agyagedénybe rendezem,tetejére szórom a szalonnát.
Sütõben kb.15 percet sütöm.
A harcsapaprikást a fincsi csuszával tálalom.
Jó étvágyat kívánok....Mari