HARCSAPAPRIKÁS MEDVEHAGYMÁS -TÚRÓS HÁZI PAPPARDELLÉVEL
sponsored links
Szerencsére még bõséggel van medvehagyma, ami ezúttal tésztaként végezte. Egyszerûen imádom a medvehagymával gyúrt tésztákat, fantasztikus a színe, az ízérõl már nem is beszélve. A mellé tálalt harcsapaprikás pedig meg aztán tényleg a mennyekbe emelte ezt a finom ételt.
Lehetett volna kockára is vágni a tésztát, de nekem most ebben a pappardelle formában jobban tetszett.
Hozzávalók
tészta
kisebb csokor medvehagyma
2-3 cl. víz
20 dkg liszt
10 dkg búzadara
1 csipet só
1 tojás
25 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
3 dkg füstölt szalonna
harcsapaprikás
1 kg harcsafilé
1 nagy fej vöröshagyma
3 db. paprika
2 db. paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 e.k. liszt
0.5 l. víz
1 t.k. kapor
3 babérlevél
1 e.k. pirospaprika
1 k.k. bors
2-3 dkg füstölt szalonna
1,5 t.k. só
8 szál medvehagyma
Elkészítés
tészta
A medvehagymát vágd fel kisebb darabokra, tedd az aprítóba és adj hozzá picike vizet. Pulzálva aprítsd péppé. Mozgatni kell közben a gépet és a medvehagymát is néha megkeverni, de sikerül.
Mérd ki a lisztet és a darát, add hozzá a tojást és a medvehagymapép felét, kezd el összegyúrni és a medvehagymapépbõl mindig adj egy kicsit a tésztához, addig, míg selymes, rugalmas tésztává összeáll.
Takard le és pihentesd fél órát.
Vedd a tésztát 4 részre , majd a tésztanyújtón fokozatonként nyújtsd ki. Nálam csak az ötös fokozatig nyúlt a tészta, mert így jó kis tartása lett, de természetesen a legutolsó fokozatra állítva is készíthetõ.
Végül csíkozd vagy kockázd kedvedre.
Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfõ.
A szalonnát kockázd, majd pirítsd zsírjára.
Egy szûrõvel szedd ki a szalonnát a zsírból és tedd félre.
A kifõtt tésztát forgasd át a zsíron, adj hozzá tejfölt és túrót, majd tálald.
Tálaláskor még adj hozzá sok tejfölt és túrót, no meg a szalonnakockákat.
harcsapaprikás
A szalonnát vágd nagyon apró kockákra, tedd egy fazékba és pirítsd zsírjára.
Közben a hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel.
Add a lepirult szalonnához és hagyd üvegesre készülni.
A paprikát és paradicsomot szintén kockázd fel és mehet az üveges hagymára.
Tulajdonképpen egy lecsóalapot kell elkészíteni.
Add a lecsóhoz a sót, kaprot, babérleveleket, pirospaprikát és fokhagymát, majd öntsd fel vízzel. Nem kell sok, csak annyi, ami éppen ellepi majd a harcsát.
A harcsát vágd nagyobb kockákra 2-3 cm.
A tejfölt keverd simára a liszttel.
Amikor elkészül a lecsóalap, hõkiegyenlítéssel habard be a lisztes tejföllel.
Amikor már 2 perce forr a behabart alap, mehet bele a harcsa.
5 perc forralás elég neki, nehogy szétessen a hal.
Zárd el a tüzet alatta, majd aprítsd bele a medvehagymát.
A kitálalt tészta mellé szedj belõle, majd még egy kis aprított medvehagymával szórd meg.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is