Harcsafilé sörtésztában...petrezselymes krumplival fincsi öntettel.
sponsored links
Afrikai harcsa nagyon finom ,szálkamentes, jól ízesíthetõ hal...szeretjük,
sörtésztában sütve igazi csemege... egy jó öntett is kell hozzá.
Elkészítése ...egyszerû,gyors.
sörtésztában sütve igazi csemege... egy jó öntett is kell hozzá.
Elkészítése ...egyszerû,gyors.
Hozzávalók:
- 60 dg afrikai harcsafilé 1.5-2 cm-es csíkokra vágva
- sörtészta.....tojás,liszt,sör......tulajdonképpen sûrû palacsintatészta állagú
- ízesítve..sóval,borssal,pici zöldfûszerekkel
- só,bors,hal fûszerkeverék
- 1 kg krumpli
- petrezselyem
- 1 db joghurt
- 1 db tejföl
- mustár,kanálnyi majonéz
- durvabors,fokhagymapor
- citrom,karikázva
Forró olajban kisütöm a lisztbe,majd sörtésztába forgatott halat. Papírtörlõre szedem.
Kockára vágott krumplit megfõzöm,leszûröm,olajra teszem--egy nagy csokor apróra
vágott petrezselyemmel összeforgatom.
A tejföl,joghurt,só,durvabors,fokhagymapor,mustár,majonéz keveréke lesz az öntetem.
Tálalra rendezem a krumplit,középre --körberakom a kisült hallal..citromkarikákkal
díszítem.Öntettel leöntve fogyasztjuk.....citromot lehet ráfacsarni.
Jó étvágyat kívánok...Mari