Harcsa, édeskömény és spenótgombóc

2012-05-18

sponsored links



Az utóbbi idõben újra elkezdtem tudatosítani magamban a halfogyasztás fontosságát, és megpróbálom visszaállítani a pénteki halnap hagyományát is, amit egy ideje elhanyagoltam. Érdekes módon, a hét folyamán több impulzus is ért ezzel kapcsolatban: például a Facebookon vitába keveredtem más gasztrobloggerekkel arról, drága-e a hal vagy sem.
 
Nos, szerintem drága. Budapest közepébõl nézve mindenképpen. Én a piacon a fotón látható adag kétszeresét vásároltam meg 1600 forintért, ami messze van egy családi adagtól. Vidéken, különösen horgász szezon idején valóban olcsóbban lehet vásárolni, de itt ez a realitás. Én nem járok hipermarketekbe sem (állítólag ott kedvezõbbek az árak, bár az én emlékeim nem ezt támasztják alá), és ez tudatos koncepció. A magyar halasnál a magyar hal ennyibe kerül. Nem tekinthetõ kifejezetten olcsónak, de azért nem luxuscikk, és egészséges, tehát megveszem. De az "olcsóbb a hal, mint a csirke" kampányba nem szeretnék beszállni - a jó minõségû élelmiszer sajnos egyre nehezebben, egyre magasabb áron elérhetõ, és aki megengedheti magának, érdemes más szempontokat is figyelembe vennie.
 
Én már nem megyek hipermarketbe (a szupermarketbe is csak indokolt esetben), törekszem arra, hogy amit csak lehet, a piacon szerezzek be. Keresem az elérhetõ termelõi piacokat és más beszerzési forrásokat, melyeken keresztül friss, hazai alapanyagokhoz juthatok. Ez lehet, hogy idõnként drágább az olcsónál, de legalább tudom, mit eszem. Ezen kívül tényleg fontosnak tartom, hogy a kistermelõk el tudják adni a terményeiket. Falun nõttem fel, és nagyon is elevenen él bennem a ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/05/18/ha...

sponsored links

Keres?s