Harcsa sütve káposztás sárgarépa salátával
sponsored links
Régen ettem harcsát. Afrikai harcsát sikerült vásárolni. Nagyon szeretem, mert nagyon kellemes, inkább semleges ízû hal, a húsa zömök, kellõen zsíros, bírja a "konyhai kiképzést". Nyúzott filém volt, amelynek a vékonyabb részeibõl csíkokat vágva nyársakat készítettem, a fej felõli oldal vastagabb, zömökebb részeibõl pedig szép szeleteket vágtam és megsütöttem. A körete káposztás sárgarépa saláta volt. Én nem vagyok egy nagy saláta evõ, de ez szerintem nagyon finom.
Hozzávalók:
A halhoz:
2 db nyúzott afrikai harcsa filé
néhány evõkanál olívaolaj
só, bors
grillnyársak
1 darab citrom
A salátához:
1 kis fej idei káposzta
2 szál idei sárgarépa (ha túl pici, akkor 3 szál)
4-5 szál újhagyma fehér része (vagy 1 póré fehér része, ha ez sincs, akkor 1 közepes fej vöröshagyma, esetleg fõzõhagyma)
1,5 dl majonéz ...