Harapd, szeresd, légy a része?
sponsored links
Valami elképesztõ könnyû és egyszerû étel, melyet nem ördöngösség megcsinálni? és ha szereted a pikánsan csípõset, akkor ezt neked találták ki? Isteni finom? akár magába eszegetve is?
Pikánsan csípõs baconos csirkemell/fetával töltött paprikával
Hozzávalók:
2 db pulykamell filé
1 doboz fetával töltött paprika ? piacon a savanyúságosnál lehet venni, én ezt jobban szeretem, mint a boltit?
1 csomag szeletelt bacon
só
õrölt durvára darált ázsiai ötbors fûszer ? ha nincs jó az õrölt fekete bors is
Panírozáshoz:
kukoricaliszt
3 db tojás
panko zsemlemorzsa ? vagy sima zsemlemorzsa
Sütéshez:
kókuszzsír - vagy olaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, *leszárítjuk, és vékonyka szeleteket vágunk belõle.
Ha készen vagyunk, sózzuk, borsozzuk. A sót csak enyhén használjuk, mert a bacon is sós. Tegyük félre.
A fetával töltött cseresznyepaprikákat óvatosan felszeleteljük.
Ezt követõen rátesszük, a hús szeletekre két szelet bacont ? én most ilyen vékonyka szelet bacont kaptam, így kettõ is ráfért ? ha szélesebb a szelet, akkor elég egy is -, két szelet fetás paprikát és feltekerjük. Rögzítetjük hústûvel, de ha nincs otthon, jó a fogvájó is.
Tányérba tesszük külön-külön a lisztet, a tojást felverve ? picit sózzuk -, és a zsemlemorzsát.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor a betekert csirkemelleket panírozzuk be, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben.
Panírozás elõtt kókuszsírt/vagy olajat kezdjünk el, hevíteni a serpenyõbe.
A bepanírozott csirkemell tekercseinket süssük ropogósra.
Salátával vagy más körettel: krumpli vagy rizzsel is kínálhatjuk., de csak magában eszegetve is nagyon finom?:)
*Tipp:Akinek van több ideje, az a egész darab csirkemell filéket áztassa be fokhagymás tejbe a hûtõben 1-2 órára, ezzel a módszerrel nagyon puha és szaftos csirkemellet kapunk, én minden esetben, ezt szoktam használni, még akkor is, ha csak sima csirkemell vagy pulykamellet rántok ki. De persze e nélkül is elkészíthetjük a fenti receptet, hisz nagyon vékonyra szeleteljük a csirkemellet, ebben az esetben.
Jó étvágyat!
Klarissza
Pikánsan csípõs baconos csirkemell/fetával töltött paprikával
Hozzávalók:
2 db pulykamell filé
1 doboz fetával töltött paprika ? piacon a savanyúságosnál lehet venni, én ezt jobban szeretem, mint a boltit?
1 csomag szeletelt bacon
só
õrölt durvára darált ázsiai ötbors fûszer ? ha nincs jó az õrölt fekete bors is
Panírozáshoz:
kukoricaliszt
3 db tojás
panko zsemlemorzsa ? vagy sima zsemlemorzsa
Sütéshez:
kókuszzsír - vagy olaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, *leszárítjuk, és vékonyka szeleteket vágunk belõle.
Ha készen vagyunk, sózzuk, borsozzuk. A sót csak enyhén használjuk, mert a bacon is sós. Tegyük félre.
A fetával töltött cseresznyepaprikákat óvatosan felszeleteljük.
Ezt követõen rátesszük, a hús szeletekre két szelet bacont ? én most ilyen vékonyka szelet bacont kaptam, így kettõ is ráfért ? ha szélesebb a szelet, akkor elég egy is -, két szelet fetás paprikát és feltekerjük. Rögzítetjük hústûvel, de ha nincs otthon, jó a fogvájó is.
Tányérba tesszük külön-külön a lisztet, a tojást felverve ? picit sózzuk -, és a zsemlemorzsát.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor a betekert csirkemelleket panírozzuk be, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben.
Panírozás elõtt kókuszsírt/vagy olajat kezdjünk el, hevíteni a serpenyõbe.
A bepanírozott csirkemell tekercseinket süssük ropogósra.
Salátával vagy más körettel: krumpli vagy rizzsel is kínálhatjuk., de csak magában eszegetve is nagyon finom?:)
*Tipp:Akinek van több ideje, az a egész darab csirkemell filéket áztassa be fokhagymás tejbe a hûtõben 1-2 órára, ezzel a módszerrel nagyon puha és szaftos csirkemellet kapunk, én minden esetben, ezt szoktam használni, még akkor is, ha csak sima csirkemell vagy pulykamellet rántok ki. De persze e nélkül is elkészíthetjük a fenti receptet, hisz nagyon vékonyra szeleteljük a csirkemellet, ebben az esetben.
Jó étvágyat!
Klarissza