Harapd, szeresd, légy a része?

2014-06-08

sponsored links

Valami elképesztõ könnyû és egyszerû étel, melyet nem ördöngösség megcsinálni? és ha szereted a pikánsan csípõset, akkor ezt neked találták ki? Isteni finom? akár magába eszegetve is? :)

baconos csirkemell  fetával töltött paprikával1Pikánsan csípõs baconos csirkemell/fetával töltött paprikával

Hozzávalók:

2 db pulykamell filé

1 doboz fetával töltött paprika ? piacon a savanyúságosnál lehet venni, én ezt jobban szeretem, mint a boltit?

1 csomag szeletelt bacon



õrölt durvára darált ázsiai ötbors fûszer ? ha nincs jó az õrölt fekete bors is



Panírozáshoz:

kukoricaliszt

3 db tojás

panko zsemlemorzsa ? vagy sima zsemlemorzsa

Sütéshez:

kókuszzsír - vagy olaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, *leszárítjuk, és vékonyka szeleteket vágunk belõle.

baconos csirkemellbaconos csirkemell  fetával töltött paprikávalbaconos csirkemell tekert  fetával töltött paprikával

Ha készen vagyunk, sózzuk, borsozzuk. A sót csak enyhén használjuk, mert a bacon is sós. Tegyük félre.

A fetával töltött cseresznyepaprikákat óvatosan felszeleteljük.

baconos csirkemell  fetával töltött paprikával2

Ezt követõen rátesszük, a hús szeletekre két szelet bacont ? én most ilyen vékonyka szelet bacont kaptam, így kettõ is ráfért ? ha szélesebb a szelet, akkor elég egy is -, két szelet fetás paprikát és feltekerjük. Rögzítetjük hústûvel, de ha nincs otthon, jó a fogvájó is. :)

Tányérba tesszük külön-külön a lisztet, a tojást felverve ? picit sózzuk -, és a zsemlemorzsát.

baconos csirkemell  fetával töltött paprikával3

Ha ezzel is elkészültünk, akkor a betekert csirkemelleket panírozzuk be, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben.

Panírozás elõtt kókuszsírt/vagy olajat kezdjünk el, hevíteni a serpenyõbe.

baconos csirkemell  fetával töltött paprikával4

A bepanírozott csirkemell tekercseinket süssük ropogósra.

Salátával vagy más körettel: krumpli vagy rizzsel is kínálhatjuk., de csak magában eszegetve is nagyon finom?:)

baconos csirkemell  fetával töltött paprikával1

*Tipp:Akinek van több ideje, az a egész darab csirkemell filéket áztassa be fokhagymás tejbe a hûtõben 1-2 órára, ezzel a módszerrel nagyon puha és szaftos csirkemellet kapunk, én minden esetben, ezt szoktam használni, még akkor is, ha csak sima csirkemell vagy pulykamellet rántok ki. De persze e nélkül is elkészíthetjük a fenti receptet, hisz nagyon vékonyra szeleteljük a csirkemellet, ebben az esetben.

Jó étvágyat!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s