Happy Easter!

2014-04-18

sponsored links


Ez most amolyan last minute ötlet részemrõl, aki úgy gondolja még bátran nekifuthat, hiszen az ünnepi asztalra valódi húsvéti kalács dukál. Nagy megfejtést ezúttal ne várjatok a témában, én egyszerûen ezzel a tradicionális finomsággal kívánok kinek-kinek sok locsolót, illetve rengeteg piros tojást! :)

Húsvéti kalács

Hozzávalók:
30 dkg BL 55-ös liszt
35 dkg tönköly fehér liszt
2,5 dkg élesztõ
2 nagy tojás+ 1 kicsi a kenéshez
5 dkg vaj
1 kiskanál só
1,2 dl langyos tej
2 kiskanál méz
150 g tejföl
mák a díszítéshez

A tejet, a mézet és az élesztõt keverjük össze és hagyjuk pár percig állni. 
Közben a liszthez adjuk hozzá a sót, a tejfölt, a tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Majd végül keverjük bele a élesztõs tejet és dagasszuk sima tésztává. Ha szükséges adjunk még hozzá tejet, de ne legyen túl lágy a tészta.
Kb. 5-10 perc dagasztás után fedjük le folpackkal és kelesszük 1,5-2 órán keresztül.
Osszuk 6 részre a tésztát és sodorjunk belõlük rudakat. 3-3 rudat fonjunk meg, tegyük sütõpapíros tepsire és újra kelesszük 45 percig. 
Közben a sütõt melegítsük 250 C-ra. Amikor megkeltek a kalácsok, kenjük meg jó vastagon a felvert tojással és szórjuk meg mákkal. Csökkentsük a sütõ hõmérsékletét 200 C-ra és süssük a kalácsokat kb. 25-30 percig.



Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2014/04/happ...

sponsored links

Keres?s