Hamis túrósrétes
sponsored links
Volt egy csomag gyorsan felhasználandó túróm. Körülnéztem hát Mónikánál, mert emlékeztem, hogy van a Váncza receptek között néhány túrós. Ez mellett döntöttem. Jól tettem!! Érdekes recept, gyors, és nagyon- nagyon finom! Eredeti recept Mónikánál, nálam némileg módosultak a hozzávalók.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg. liszt
- 1 tojás
- 1/2 cs. sütõpor
- kevés tej (nálam kicsivel több, mint 1 dl. kellett)
- + 5 dkg. olvasztott margarin
- + 500 ml. tej a tepsibe, hozzá még 1 cs. vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 1/2 kg túró
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 dl. tejföl
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg. cukor.
Elkészítés:
Közepesen kemény tésztát gyúrunk a liszttel, tojással, sütõporral, és annyi tejjel amennyit felvesz.
Amíg elkészítjük a tölteléket, addig pihentetjük a tésztát.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ne legyen folyós.
Elõmelegítjük a sütõt 180 C fokra.
Enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk a tésztát, én félbe vágtam, két tekercset készítettem.
Megkenjük az olvasztott margarinnal, rákenjük a töltelék felét, feltekerjük.
Tepsibe tesszük. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
Leöntjük a fél liter tejjel, melyben elkeverjük a vaníliás cukrot.
Kb. egy óra alatt megsütjük.