Hamis tyúkhúsleves
sponsored links
Hamis tyúkhúsleves
Egy gyors, meleg levesre vágytam, de nem akartam órákig fõzõcskézni, s csirke aprólék sem volt itthon.Hozzávalók:
- 1 db sárgarépa
- 1 db burgonya
- 5 levél kelkáposzta
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csiperkegomba
- 4 db chili
- 1 szál zellerlevél
- 2 szál petrezselyem
- 2 kocka tyúkhúsleves kocka
- 2 kanál kisorsó levestészta
- só
- 4 szem egész bors
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs pirospaprika
- kurkuma
- pici gyömbér
- 1 teáskanál vaj
- 1 l víz
A répát és a krumplit megpucolom, szeletelem, a kelkáposztát kisebb darabokra vágom. A hagymákat és a gyömbért aprítom, a gombát felszeletelem..
A zöldségeket kevés vajon megdinsztelem, majd feleresztem vízzel, beleteszem a húsleveskockát, s két chilit aprítva, fûszerezem. Amikor a zöldség már félig puha, beleteszem a tésztát is.Amikor kész, rászórom az aprított zeller és petrezselyemlevelet. Tálaláskor merek a tányérba a levesbõl, s rakok rá egy chilit.