Hamis tojásos nokedli
sponsored links
Az elmúlt egy-két évben elég sokat lazultam a teljes kiõrlésû lisztek használatát illetõen (is:-)...
Kb. 5 évig próbálkoztam vele, de a Nagyobbikkal nem sikerült megszerettetni, meg sokmindenben a férjemmel se... A Kicsinek szerencsére mind a mai napig nincs vele problémája, õ bármikor simán megeszi a teljes kiõrlésû dolgokat. Így aztán azt a kompromisszumos megoldást választottam, hogy van néhány dolog, mint a nokedli is, ami maradt sima fehér lisztes (pl. leveles tészták, a kelt tészták) és a többinél, mint pl. a sütik is, vagy a palacsinta igyekszem az 50-50%-os arányt követni a teljes kiõrlésû és a fehér liszt keverékét illetõen (és ha most nagyon õszinte akarok lenni magamhoz lehet, hogy nekem is jobban ízlik így...:-)).
Szóval, fentiekbõl adódóan a nokedlit is miután anyósom többször elkészítette hagyományos módon és a gyerekek megszerették úgy, már nem nagyon lehetett máshogy az asztalra tenni (bár amúgy a nokedli szerintem még határeset, szerintem az 50-50% itt is elmenne...).
A tojás helyettesítése tofuval a nokedli feltétjeként Renitõl származik, és már évek óta készültem elkészíteni. Most sor került rá, de ebben a formában gyakorlatilag egyedül maradtam vele, a gyerekek az üres nokedlit választották.:-)
Az ötletet viszont megosztom, mert jópofa szerintem, és nekem nem volt vele semmi bajom, sima zöld salátával ettem (nem cukros-ecetessel!:-).
Tojásos nokedli
Hozzávalók (4 fõre): ...