Hamis pacalleves laskagomb?b?l
sponsored links
Hozz?val?k:
50 dkg laskagomba, 2 s?rgar?pa, 1
petrezselyemgy?k?r, 1 hagyma, 1 ev?kan?l liszt, 3 dl tejf?l, citroml? vagy ecet
4-5 cikk fokhagyma, s?, bors, cs?p?s paprika, zsirad?k, cs?p?s paprika.
Elk?sz?t?se:
A gomb?t enyh?n s?s v?zben megf?zz?k, majd
cs?kokra v?gjuk. A s?rgar?p?t, a petrezselyemgy?keret ?s a hagym?t megh?mozzuk,
apr?ra v?gjuk. A fokhagym?t megpucoljuk. Zsirad?kon a hagym?t, a s?rgar?p?t ?s
petrezselyemgy?keret megdinsztelj?k, felt?ltj?k forr? v?zzel , hozz?adjuk az
apr?ra v?gott fokhagyma fel?t. Amikor a z?lds?gek megf?ttek, beletessz?k a f?tt
?s lesz?rt laskagomb?t, s?zzuk, borsozzuk, citroml?vel vagy ecettel
savany?tjuk. A tejf?lt a liszttel elkavarjuk, egy kis levet is hozz?kavarunk,
majd bes?r?tj?k vele a levest. Beletessz?k a marad?k z?zott fokhagym?t, ?s
?sszeforraljuk. T?lal?skor tejf?llel meg cs?p?s paprik?val t?laljuk
Tipp: Fontos a citroml?t vagy az ecetet
m?g a tejf?l el?tt beletenni, ?gy nem kapja ?ssze.