Hamis mézes sütemény - SAD! 22. forduló

2014-02-26

sponsored links

A farsangi idõszakra tekintettel Pitelány azt találta ki, hogy a SAD! aktuális fordulójára "álarcos" finomságokat süssünk. Ez a sütemény tényleg más, mint aminek elsõ látásra (és harapásra :) tûnik: a karamellnek és a fûszereknek köszönhetõen mézes ízû, holott egy cseppnyi méz sincs benne. Egyszerû kevert tészta, amelynek ezernyi arca lehet, én most egy alapreceptet készítettem el, de tetszés szerint szórhatunk bele aszalt gyümölcsöket, diót, mandulát, apróra vágott csokit stb.


30 dkg cukor
2 dl víz
4 tojás
30 dkg liszt
1 teáskanál fahéj
késhegynyi szegfûszeg

10 dkg cukrot megpirítunk, majd amikor karamellizálódott, hozzáöntjük a vizet és felforraljuk. A lisztet elkeverjük a fûszerekkel. 20 dkg cukrot habosra keverünk a tojássárgákkal, a tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük. A cukros tojáshoz felváltva hozzákeverjük a karamellszirupot és a lisztet. Kivajazott tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben, közepes tûzön tûpróbáig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, de akár lekvárral is megtölthetjük. 


Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/02/ha...

sponsored links

Keres?s