Hamis Marcipán Szelet
sponsored links
Valami gyorsat , finomat és tetszetõset szerettem volna készíteni.
Nagyon régen elmentettem egy sütés nélküli receptet amit Citromhab oldalán láttam meg
és most jött el az ideje hogy el készítsem ezt a kitûnõ finom süteményt.
Bátran próbáljátok ki, hisz nem kell hozzá nagy sütési tudomány és nagyon gyorsan elkészül!
Hozzávalók :
- a mandulás -világos tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12.5 dkg olvasztott ráma
2 evõkanál színtelen mandula aroma
az összegyúrásához tej
- a rumos-kakaós tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12,5 dkg olvasztott ráma
2 evõkanál rum , vagy rum-aroma
6 evõkanál kakaópor
az összegyúrásához tej
- tetejére
10 dkg étcsokoládé + 1 evk. olaj
5 dkg fehér csokoládé + 0,5 evk. olaj
Elkészítése :
A tészta hozzávalóit külön-külön egy-egy tálba mértem ki.
Mind két tálba annyi tejet öntök amivel jól össze tudom gyúrni az alapanyagokat és közepesen lágy, de nem kemény masszát kapok.
Ez kb 3-4 deci tej külön-külön:))
Így kaptam egy világos és egy sötét keksz tésztát.
Elõvettem egy 20x30x7 cm magas kerámia edényt, aminek az aljára raktam szilikonos sütõpapírt.
Erre a kakaós massza felét elnyomkodtam egyenletesen.
Egy kisebb nyújtófával össze lehet egyenletesen nyújtani az edény aljába.
A világos masszám felét erre nyomkodtam egyenletesen rá és újra a sötét és végül a világos kekszmasszát nyomkodtam el egyenletesen egymáson.
Egy salátás kis üveg tálkába összetörtem az étcsokoládét , adtam hozzá 1 evõkanál olajat és egy pár pillanatra felmelegítettem a mikróban.
Kivettem és addig kevertem míg el nem olvadt a csokoládé.
Ráöntöttem a süti tetejére és egyenletesen gyorsan elkentem.
Egy kicsit megrázogattam , oda ütögettem a pulthoz hogy szépen szétterüljön a csokimázam.
Egy másik kis üveg tálkába raktam a fehér csokoládét, ehhez fél evõkanál olajat raktam és hasonló módon melegítettem fel a mikróban mint az étcsokit.
Végül nyomózsák segítségével felspricceltem az étcsokoládés sütim tetejét.
Hûtõbe raktam míg megdermed a süti tetején a csokoládé, majd meleg vizes késsel körbe vágtam a tálba és kivettem egyben a sütit az edénybõl.
Lehúztam róla a papírt és szépen felszeleteltem.
Mindenkinek sok sikert kívánok az elkészítéséhez!
Nagyon régen elmentettem egy sütés nélküli receptet amit Citromhab oldalán láttam meg
és most jött el az ideje hogy el készítsem ezt a kitûnõ finom süteményt.
Bátran próbáljátok ki, hisz nem kell hozzá nagy sütési tudomány és nagyon gyorsan elkészül!
Hozzávalók :
- a mandulás -világos tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12.5 dkg olvasztott ráma
2 evõkanál színtelen mandula aroma
az összegyúrásához tej
- a rumos-kakaós tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12,5 dkg olvasztott ráma
2 evõkanál rum , vagy rum-aroma
6 evõkanál kakaópor
az összegyúrásához tej
- tetejére
10 dkg étcsokoládé + 1 evk. olaj
5 dkg fehér csokoládé + 0,5 evk. olaj
Elkészítése :
A tészta hozzávalóit külön-külön egy-egy tálba mértem ki.
Mind két tálba annyi tejet öntök amivel jól össze tudom gyúrni az alapanyagokat és közepesen lágy, de nem kemény masszát kapok.
Ez kb 3-4 deci tej külön-külön:))
Így kaptam egy világos és egy sötét keksz tésztát.
Elõvettem egy 20x30x7 cm magas kerámia edényt, aminek az aljára raktam szilikonos sütõpapírt.
Erre a kakaós massza felét elnyomkodtam egyenletesen.
Egy kisebb nyújtófával össze lehet egyenletesen nyújtani az edény aljába.
A világos masszám felét erre nyomkodtam egyenletesen rá és újra a sötét és végül a világos kekszmasszát nyomkodtam el egyenletesen egymáson.
Egy salátás kis üveg tálkába összetörtem az étcsokoládét , adtam hozzá 1 evõkanál olajat és egy pár pillanatra felmelegítettem a mikróban.
Kivettem és addig kevertem míg el nem olvadt a csokoládé.
Ráöntöttem a süti tetejére és egyenletesen gyorsan elkentem.
Egy kicsit megrázogattam , oda ütögettem a pulthoz hogy szépen szétterüljön a csokimázam.
Egy másik kis üveg tálkába raktam a fehér csokoládét, ehhez fél evõkanál olajat raktam és hasonló módon melegítettem fel a mikróban mint az étcsokit.
Végül nyomózsák segítségével felspricceltem az étcsokoládés sütim tetejét.
Hûtõbe raktam míg megdermed a süti tetején a csokoládé, majd meleg vizes késsel körbe vágtam a tálba és kivettem egyben a sütit az edénybõl.
Lehúztam róla a papírt és szépen felszeleteltem.
Mindenkinek sok sikert kívánok az elkészítéséhez!