Hamis Marcipán Szelet

2014-01-27

sponsored links

 Valami gyorsat , finomat és tetszetõset szerettem volna készíteni.
Nagyon régen elmentettem egy sütés nélküli receptet amit Citromhab oldalán láttam meg 
és most jött el az ideje hogy el készítsem ezt a kitûnõ finom süteményt.
Bátran próbáljátok ki, hisz nem kell hozzá nagy sütési tudomány és nagyon gyorsan elkészül!



  Hozzávalók :
- a mandulás -világos tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12.5 dkg olvasztott ráma
2 evõkanál színtelen mandula aroma
az összegyúrásához tej

- a rumos-kakaós tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12,5 dkg olvasztott ráma
2 evõkanál rum , vagy rum-aroma
6 evõkanál kakaópor
 az összegyúrásához tej

- tetejére
10 dkg étcsokoládé + 1 evk. olaj
5 dkg fehér csokoládé + 0,5 evk. olaj




Elkészítése :
A tészta hozzávalóit külön-külön egy-egy tálba mértem ki.
Mind két tálba annyi tejet öntök amivel jól össze tudom gyúrni az alapanyagokat és közepesen lágy, de nem kemény masszát  kapok.
Ez kb 3-4 deci tej külön-külön:))
Így kaptam egy világos és egy sötét keksz tésztát.
Elõvettem egy  20x30x7 cm magas kerámia edényt, aminek az aljára raktam szilikonos sütõpapírt.
Erre a kakaós massza felét elnyomkodtam egyenletesen.
Egy kisebb nyújtófával össze lehet egyenletesen nyújtani az edény aljába.
A világos masszám felét erre nyomkodtam egyenletesen rá és újra a sötét és végül a világos kekszmasszát nyomkodtam el egyenletesen egymáson.
Egy salátás kis üveg tálkába összetörtem az étcsokoládét , adtam hozzá 1 evõkanál olajat és egy pár pillanatra felmelegítettem a mikróban.
Kivettem és addig kevertem míg el nem olvadt a csokoládé.
Ráöntöttem a süti tetejére és egyenletesen gyorsan elkentem.
Egy kicsit megrázogattam , oda ütögettem a pulthoz hogy szépen szétterüljön a csokimázam.
Egy másik kis üveg tálkába raktam a fehér csokoládét, ehhez fél evõkanál olajat raktam és hasonló módon melegítettem fel a mikróban mint az étcsokit.
Végül nyomózsák segítségével felspricceltem az étcsokoládés sütim tetejét.
Hûtõbe raktam míg megdermed a süti tetején a csokoládé, majd meleg vizes késsel körbe vágtam a tálba és kivettem egyben a sütit az edénybõl.
Lehúztam róla a papírt és szépen felszeleteltem.

Mindenkinek sok sikert kívánok az elkészítéséhez!










Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/01/hamis-m...

sponsored links

Keres?s