Hamis leveles tészta/ tojás nélkül/
sponsored links
Mikor megláttam Gabriella tésztáját tudtam hogy rövidesen teszek egy próbát. Szeretem a bolti változatot is amit általában tartok mélyhûtõben tartalékba most éppen nincs a boltunkban így jöhet a házi tesztelése:
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 20 dkg vaj/margarin, egy csipet só, 6 evõkanál meleg víz, 1 evõkanál 20%-s ecet ( vagy 2 evõkanál 10 %-s ecet ).
Elkészítése: Kimért lisztbe elkevertem a sót összemorzsoltam a vajjal és hozzátettem a meleg víz és ecet keverékét. Tésztának összegyúrtam gombóccá majd fóliába tettem és min. 12 óra hûtõbe tettem. Másnap újra átgyúrtam és enyhén lisztes felületen 3-4 mm vastagra nyújtottam. Ezután lehet tölteni bármilyen formára vágni és kedvenc töltelékkel ízesítve sütni. Nálam most kétféle formában és ízesítéssel készült a feltekert: kevés mogyorókrém kókuszreszelékkel megszórva, a másik része szilvalekvárral.
Elkészítése: Kimért lisztbe elkevertem a sót összemorzsoltam a vajjal és hozzátettem a meleg víz és ecet keverékét. Tésztának összegyúrtam gombóccá majd fóliába tettem és min. 12 óra hûtõbe tettem. Másnap újra átgyúrtam és enyhén lisztes felületen 3-4 mm vastagra nyújtottam. Ezután lehet tölteni bármilyen formára vágni és kedvenc töltelékkel ízesítve sütni. Nálam most kétféle formában és ízesítéssel készült a feltekert: kevés mogyorókrém kókuszreszelékkel megszórva, a másik része szilvalekvárral.
Ahogy én formázom :1.tekert 2.ráhajtom |
1./ Hosszú csíkba nyújtom a tésztát majd megkenem a töltelékkel és feldarabolom háromszögekre majd tekerem a szélesebb felétõl.
2./ Kinyújtom a tésztát majd feldarabolom a tészta egyik felébe késsel 2-3 csíkot vágok tészta másik felének a közepébe teszem a tölteléket tészta szélét körbe kenem felvert tojással majd a töltelékre hajtom a bevagdosott részt.
Ui: A tészta nagyon jó, mivel most készült elõször legközelebb még vékonyabbra fogom nyújtani!
(Mivel tojás nélkül készült a tészta az arra érzékenyek a tészta kenését helyettesíthetik pld.olajjal, ebbõl a tésztából sós változatot is lehet készíteni)
(Mivel tojás nélkül készült a tészta az arra érzékenyek a tészta kenését helyettesíthetik pld.olajjal, ebbõl a tésztából sós változatot is lehet készíteni)
Jó étvágyat !