Hamis leveles tészta
sponsored links
5 perc alatt összegyúrjuk a tésztát, majd betesszük egy éjszakára a hûtõbe és másnap kedvünk szerint formázzuk, valamint ízlés szerint töltjük (lekvárral, dióval, mákkal, túróval, mogyorókrémmel, vagy akár sós töltelékkel is). Beleszerettem ebbe a tésztába, mert nem kell hajtogatni, mégis valóban leveles lesz az állaga sütés után. Sõt, még egy kicsit a hájas tésztához is tudnám hasonlítani. Nagyon tudom Nektek ajánlani ezt az egyszerû alaptésztát!
A férjemtõl kaptam egy könyvet (igazából rengeteg könyvet kapok tõle - nem csak receptest, mert mindent imádok olvasni, csak idõm nincs rá az utóbbi években sajnos -, de ezt a könyvet kaptam tõle legutóbb néhány hete) és ez volt az elsõ, amit rögtön ki akartam próbálni. Hozok majd töltött verziót is... ?
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
egy csipet só
6 evõkanál meleg víz
1 evõkanál 20 %-os ecet
(vagy 2 evõkanál 10 %-os ecet)
Elkészítés:
- A lisztben elkeverjük a csipet sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a meleg vizet + az ecetet és alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk.
- Becsomagoljuk egy fóliába és minimum 12 órára betesszük a hûtõbe.
- Másnap újra átgyúrjuk és enyhén lisztezett felületen ízlés szerint formázzuk, töltjük.
Jó sütést!