Hamis lasagne II.
sponsored links
A korábbi hamis lasagne-hez hasonlóan ez a változat is tészta nélkül, de ezúttal cukkini helyett zeller felhasználásával, illetve a hús-paradicsom páros helyett spenótos-krémsajtos változatban készült.
Hozzávalók:
1,5 zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél kiló leveles spenót (mirelit), 1 doboz natúr tejszínes krémsajt, 1 dl tejszín, reszelt sajt (cheddar), olívaolaj, só, bors, szerecsendió
- A zellert megtisztítjuk és nagyon vékonyra legyaluljuk, majd a zellerszeleteket (mikrohullámú sütõben víz hozzáadása nélkül) megpároljuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd a spenótot is.
- Kis párolás után hozzáöntjük a tejszínt és a krémsajtot is, sózzuk, borsozzuk, õrölt szerecsendióval fûszerezzük, készre pároljuk.
- Egy sütõtálat vékonyan kivajazunk, majd elõször a zellerszeletekbõl készítünk egy réteget, utána jöhet rá a spenót és így tovább.
- Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180 fokra elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük a "lasagne"-t.