Hamis kelbimbó felfújt
sponsored links
Nem is akartam eredetileg szuflét készíteni és sokat veszõdni sem az ebéddel. Annyit tudtam, hogy lassan el kell használni a kelbimbót, ami itthon van. Ezért betettem a gõzpárolóba 6 percre. Ezalatt azon töprengtem, hogy mit szeretnek a nõk, amire a pasik kevésbé cuppannak rá. Hát persze, hogy a felfújt az. Na hát, az én csillagvirágom nem kapott ma annyi jó pontot, hogy nekiálljak a macerának. Sõt!!! Egyébként meg nem is szereti. Viszont valami hasonlót gondoltam készíteni.
Ha van hamis gulyás, hamis rétes, hamis túrógombóc, akkor talán van hamis felfújt is. Legalábbis én most valami ilyesmire adtam a fejem.
A felfújt esetében az lenne a dolgom, hogy tojás fehérjét verjek keményre, meg kevergessek alapmasszát, meg elegyítsem a tojáshabbal. Soha. Nem merem kijelenteni, hogy kísérleteztem, de azt igen, hogy jó lesz az alapon álltam hozzá. Fogtam négy egész tojást és villával felveregettem, amúgy gépiesen. Járt a kezem, mint a motolla. Persze, ebbõl soha nem lesz hab. Ne is legyen, mert tejszínt is tettem bele vagy egy decit. Sót és borsot is, de leginkább sajtot reszeltem hozzá mérték nélkül. Valami osztrák hegyisajt volt itthon. Ennek azért van aromája, ami jót tesz a kelbimbónak.
Ezen a ponton már garantálhatjuk a kudarcot, mert ha valahogy nem lehet szuflét készíteni az pont ez a mód. Abból indultam ki, hogy a tojás úgyis megsül és a tejszín és a sajt lágyítja, hogy ne váljon rántottává. Elõrebocsátom, hogy valamiért nem lett ...