Hamis gulyásleves darált húsból és füstölt kolbásszal, vörösborral

2017-11-04

sponsored links

Hamis gulyásleves darált húsból és füstölt kolbásszal, vörösborral


Megkívántam egy gulyáslevest, de nem volt itthon hozzávaló marhahús, s mivel a közelünkben nincs hentes, a piacra, vagy a budaörsi hypermarketbe pedig nem volt kedvem kimenni, ezért azzal dolgoztam, ami a hûtõben volt. Ez lett belõle. Szerintem, így ránézésre senki nem mondaná meg, hogy ez nem egy igazi gulyásleves. Ízre is finom volt.

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált fûszerezett hús
  • 1szelet (kb 5 dkg) füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt csípõs kolbász
  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1 db paprika
  • 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 1 db paradicsom
  • petrezselyemzöld
  • 1 db gulyásleves kocka
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs piros paprika
  • köménymag
  • napraforgó olaj
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, majd felkockázom. A hagymát, petrezselyemzöldet aprítom,  az újhagymát, a répát, a petrezselyemgyökeret  karikára vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. A kolbászt felszeletem, a szalonnát csíkokra vágom.

Egy fazékban olajon megpirítom a szalonnát, kanalazva hozzáadom a darálthúst, beleteszem a kolbászt, átforgatom, majd belerakom a zöldségeket. Fûszerezem, s feleresztem vízzel, s nem túl erõs tûzön fõzöm.

Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáöntöm a bort.

Tálalok. Kenyérrel, borral fogyasztom.








Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/11/hami...

sponsored links

Keres?s