Hamis gulyásleves darált húsból és füstölt kolbásszal, vörösborral
sponsored links
Hamis gulyásleves darált húsból és füstölt kolbásszal, vörösborral
Megkívántam egy gulyáslevest, de nem volt itthon hozzávaló marhahús, s mivel a közelünkben nincs hentes, a piacra, vagy a budaörsi hypermarketbe pedig nem volt kedvem kimenni, ezért azzal dolgoztam, ami a hûtõben volt. Ez lett belõle. Szerintem, így ránézésre senki nem mondaná meg, hogy ez nem egy igazi gulyásleves. Ízre is finom volt.
Hozzávalók:
- 15 dkg darált fûszerezett hús
- 1szelet (kb 5 dkg) füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt csípõs kolbász
- 4 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem-
gyökér - 1 db paprika
- 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
- 2 db chili
- 1 db paradicsom
- petrezselyemzöld
- 1 db gulyásleves kocka
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs piros paprika
- köménymag
- napraforgó olaj
- 1 dl vörösbor
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, majd felkockázom. A hagymát, petrezselyemzöldet aprítom, az újhagymát, a répát, a petrezselyemgyökeret karikára vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. A kolbászt felszeletem, a szalonnát csíkokra vágom.
Egy fazékban olajon megpirítom a szalonnát, kanalazva hozzáadom a darálthúst, beleteszem a kolbászt, átforgatom, majd belerakom a zöldségeket. Fûszerezem, s feleresztem vízzel, s nem túl erõs tûzön fõzöm.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáöntöm a bort.
Tálalok. Kenyérrel, borral fogyasztom.