Hamis csirkecombok
sponsored links
Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg darált csirkehús, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, 1 kis hagyma, só, bors, fokhagymapor, petrezselyemzöld;
a tésztához: 25 dkg liszt, 1,5-2 dl kefir, 1/2 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szárított majoránna, 1/2 teáskanál csilipehely(elhagyható), 1/2 teáskanál só;
a sütéshez: liszt, zsemlemorzsa, tojás, olaj
egyéb hozzávalók: ropogós sós pálcika, joghurtos és kethcupos szószok.
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütõporral, a sóval, a csilipehellyel és a majoránnával, majd szükséges mennyiségû kefirrel közepesen puha tésztát gyúrunk belõle. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hûtõben pihentetjük.
A darált csirkehúst összekeverjük a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával és petrezselyemzölddel, sóval, borssal és kevés fokhagymaporral ízesítjük.
A tésztát 1-2 mm vastag lappá nyújtjuk, 8-10 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk, majd mindegyikre egy-egy sós pálcikát teszünk.
A húsos masszából diónyi gombócokat formázunk, a tésztakorongok közepére tesszük, a tésztát kettõbe hajtjuk, a szélét körben összecsipkedjük, majd középen kettõbe vágjuk.
Mindegyik ?combocskát? lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába mártjuk és közepesen forró olajban megsütjük. Joghurtos, kethcupos vagy egyéb, tetszés szerinti szószokkal tálaljuk.