Hamis Caldo Verde
sponsored links
Ez a végtelenül egyszerû és kevés alapanyagból álló finom leves nagyon népszerû Portugáliában. Tipikusan egy helyi káposzta, a couve galega vagy más néven a couve portuguesa (portugál káposzta) szükséges hozzá, ami egy magas növésû, nyeles káposzta, és aminek a haragoszöld leveleit egészen vékony csíkokra vágva fõzik a levesbe. Ez a caldo verde. A piacokon már eleve felszeletelve hozzá lehet jutni ehhez a káposztához, így otthon tényleg csak a burgonyát kell hozzá megfõzni.
Bárki el tudja készíteni.
Mivel itthon nincs ilyen káposzta - vagy legalábbis nem tudok róla -, én medvehagymával készítettem el. De ha az sincs, akkor a mángold levele is jó alternatívának tûnik, mert annak a színe és az állaga is hasonlít a portugál káposztáéhoz.
Hozzávalók
kb. 6 személyre
800 g burgonya (már meghámozva), feldarabolva
50 g húsos (mangalica)kolbász ...